La neteja del naixement del riu Racons, pròxima jornada de voluntariat de Pego Viu

La cita és dissabte 10 de març, a les 9.30h., a l’oficina de Turisme de Pego. La diada està emmarcada dins el Proyecto Libera, creat per Seo/BirdLife en associació amb Ecoembes, i que aplega tot un conjunt d’iniciatives al voltant de l’eliminació de residus i deixalles de rius, muntanyes i platges. Les persones interessades a participar en esta jornada de voluntariat han d’enviar un correu electrònic pegoviu@gmail.com.

Pego Viu organitza una nova jornada de voluntariat el pròxim dissabte, 10 de març. La finalitat és netejar el naixement del riu Racons. Es tracta de posar en pràctica el projecte presentat a l’any passat per Pego Viu a la primera convocatòria d’apadrinaments d’Espais Naturals convocat per SEO/BirdLife en aliança amb Ecoembes dins el projecte Libera, natura sense fem’. A la convocatòria es van presentar 97 iniciatives i se’n van finalment 50 que apleguen tot un conjunt d’activitats al voltant de l’eliminació de residus i deixalles de rius, muntanyes i platges.

La neteja popular del naixement del riu Racons és un dels 15 projectes elegits a nivell estatal per representar el Proyecto Libera en la vessant de neteja de rius i constarà d’un programa de 2 fases o jornades. La primera, el dia 10, es centrarà en l’eliminació de residus sòlids del llit del riu, ja siguen plàstics, vidres, escombraries o deixalles diverses. Durant la jornada Pego Viu comptarà amb la col·laboració de l’Equip Tècnic de la Unitat de Gestió del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva i la de l’Ajuntament de Pego, que deixarà les barques per poder realitzar la tasca.

Esta primera fase té voluntat de ser massiva i aplegar el major número possible de gent voluntària, ja que un dels objectius fonamentals d’esta diada és el de conscienciar la ciutadania sobre la contaminació de les aigües i mobilitzar-la per tal de mantenir els espais naturals afectats per l’acumulació de fem, com és el cas pegolí, lliures d’eixe fem per a millorar, en este cas, la qualitat de l’entorn del naixement del riu Racons, al Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva,

El punt de trobada per a la la jornada de neteja de dissabte, 10 de març, serà l’oficina de Turisme de Pego, a les 9’30h.

La segona fase del projecte que patrocina Libera s’organitzarà dins la setmana del 12 al 18 de març i estarà dedicada a la separació de residus arreplegats durant la primera fase per tal de ser reciclats. Esta jornada serà més íntima i serà portada a cap per l’equip integrant de Pego Viu. Libera lliurarà el material necessari a Pego Viu per fer el recompte científic dels residus.

Ambdues jornades de voluntariat abordaran les tres fases essencials del Proyecto Libera, que són la conscienciació, la prevenció i la participació. Així, en este projecte, els objectius de Pego Viu entren en simbiosi amb els de Seo/BirdLife i Ecoembes, que són els de la cura del medi ambient a través del reciclatge i la sensibilització, del civisme i de la mobilització social, i a favor de la biodiversitat i de la l’actitud responsable de cara al nostre entorn natural. 

Per poder participar a la jornada cal enviar un correu a pegoviu@gmail.com adreçant el nom complet de la persona que desitja participar. A eixe correu, Pego Viu respondrà amb les normes de participació i les precaucions a tindre en compte.1788 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!