Dones Cabal s’adherix a la Vaga feminista convocada el 8 de març

Una vaga que va més enllà del que s’identifica com atur laboral perquè la participació de les dones és nuclear en totes les esferes de la vida, i la vaga assolirà també altres treballs i espais: el de les cures, el consum, la vida estudiantil i associativa. Per fer-ho públic, a més de fer vaga o aturades parcials, les dones que integren Cabal trauran els davantals als balcons, a les finestres de les seues cases, com a distintiu que ahí hi ha, almenys una dona que el 8 de març fa vaga. També conviden a totes les dones de Pego a penjar davantals a les finestres i balcons de les seues cases o als aparadors dels comerços que regenten i als equipaments públics com a símbol de suport i de demanada de la igualtat efectiva entre dones i homes. D’altra banda, dijous, 8 de març, Cabal convoca a una concentració per la igualtat entre homes i dones, a la plaça de l’Ajuntament, a les 11.30h. Concentració que coincidirà amb la convocada setmanalment ‘Per unes pensions dignes i garantides per a totes i tots’.

El grup de dones Cabal de Pego s’adherix a la Vaga Feminista del 8 de març i ho fa renovant associades, ja que un grup significatiu de dones joves de la localitat s’han incorporat, fa pocs mesos, a Cabal per tal d‘ampliar les accions i enriquir la mirada de l’entitat associativa. Estes explicaven que el feminisme vol aconseguir una equiparació real entre dones i homes perquè «les dones som persones i tenim igualtat de drets, homes i dones en la societat, però, malauradament en el món laboral encara hi ha diferències salarials entre homes i dones, la majoria de les reduccions de jornada són de dones, perquè es fan càrrecs dels fills, dels majors; hi ha molta més dificultat en ascendir laboralment i, esta vaga pretén denunciar estes desigualtats en el món del treball i és una de les raons per les quals Dones Cabal s’adherix a la vaga del 8 de març». 

Moltes de les integrants de Cabal acudiran a la manifestació convocada a València dijous de vesprada. Abans, però, dijous de matí, a les 11.30h., convoquen a concentrar-se a la plaça de l’Ajuntament per acabar amb les desigualtats que existixen entre homes i dones i exigir una igualtat real entre ambdós gèneres. Esta coincidirà amb la convocada, setmanalment, ‘Per unes pensions dignes i garantides per a totes i tots’.

La vaga convocada el 8 de març, és una convocatòria que va més enllà del que s’identifica com atur laboral perquè la participació de les dones és nuclear en totes les esferes de la vida, i la vaga assolirà també altres treballs i espais: el de les cures, el consum, la vida estudiantil i associativa. Recorden des de Cabal que «les dones des de ben menudes sempre hem estat educades en el cuidar, dels nostre fills, dels nostres pares, en el cuidar dels nostres homes. És per això que esta vaga no tan sols va dirigida a les dones treballadores fora de casa, sinó que també va dirigida a les dones que des de dins de casa cuiden als seus familiars i també fan molta feina en l’àmbit privat».

Conscients que totes les dones no van a poder fer la vaga, des de Cabal recordaven que es pot fer visible el recolzament a la vaga, penjant un davantal a la finestra, al balcó de casa, però també a l’aparador de la tenda de la que s’és propietària i en espais i administracions públics.

La vaga també és de consum, ja que les dones són les que habitualment s’encarreguen d’omplir el carro de la compra. I també perquè moltes vegades, els llocs de treballs que se’n deriven són ocupats per dones, amb condicions precàries. Per això és vol aturar els mercats, perquè «volem que siga un consum que respecte els nostres drets i les nostres vides». Per això, el 8 de març, Cabal, com la resta del moviment feminista, proposa «no comprar o consumir cap producte o servei més enllà dels imprescindibles per a la supervivència». Al final, el que es vol és «evitar el consum en comerços on les dones es troben en unes dolentes condicions laborals i vitals i volem que es respecten els drets de les treballadores».

Aclarien des de Cabal que la vaga general és de 24 hores, que està emparada per l’article 28 de la Constitució, convocada pels sindicats complint els requisits legals i està comunicada a l’autoritat laboral i autoritzada. El que significa que tot el món pot fer esta vaga. La persona que decidisca fer-la no pot ser acomiadada ni se li poden aplicar mesures repressores. Així mateix es recorda que no hi ha obligació de comunicar que es fa vaga. No obstant això, se sol comptar amb el fet que «hi ha un bon ambient de treball i per tant se sol avisar que no s’anirà a treballar».

D’altra banda, les alumnes de l’IES Enric Valor de Pego també se sumen a la vaga feminista i han organitzat un autobús per anar el dijous 8 de març a la manifestació de València, «a exercir el nostre dret de vaga», expressen. Per tal d‘omplir l’autobús obrin les portes a totes aquelles persones que tenien pensat acudir a la convocatòria per «defensar els seus drets com a dona, o donar-nos suport en la lluita com a home», manifesten. Totes eixes persones poden posar-se en contacte amb elles per a reservar lloc en l’autobús. Este eixirà dijous, 8 de març, a les 10.30h., des del passeig Michel.

 

2157 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!