‘La Natura Viva’ i ‘Les Llunes de Júpiter’, millors disfresses del Carnestoltes de Pego 2018

Són dos colles repetidores de premi perquè durant mesos i mesos queden per confeccionar la disfressa i així aconseguixen superar-se cada any. Enguany Pego ha rebut menys gent durant la Nit de Carnestoltes, una realitat que no ha passat desapercebuda per a la regidoria de Festes que, assegura, és moment de començar a repensar esta festa que ha dut el nom de Pego tan lluny.

27657802_1566915743430839_8906813075422861462_nA Pego la jornada de Carnestoltes s’inicia de matí amb la desfilada dels xiquets i les xiquetes, que enguany, en alguns casos, anaven acompanyats i acompanyades per alguna mare també disfressada. Com també ho anaven els organitzadors de la desfilada, la filà capitana, Albardins. Durant esta primera desfilada ja vam poder veure disfresses d’allò més originals, algunes fetes per les mateixes joves disfressades, que ens certificaven que els agrada la festa, que s’ho passen d’allò més bé sobretot dissabte, però en general, tota la setmana de preparació per al gran dia de Carnestoltes.

27655272_1566281360160944_7886946898891465310_nUn dia abans, divendres de vesprada, la 2a festa de l’Enfarinada a Pego deixava ben emblanquinada la plaça de l’Ajuntament. Xiquets i xiquetes, mares i pares, anaven ben uniformats per no patir gens ni miqueta amb l’enfarinada. Totes i tots gaudiren de l’actuació de Marcel el Marcià ballant junt amb la Reina del Carnestoltes, la Vella Quaresma i la Bruixa!!

I tornant a la festa grossa, a la nit de Carnestoltes, que ha portat ben lluny el nom de Pego. IMG-20180212-WA0004D’ella hi destaquem eixos dos grups de pegolines i pegolins que cada any se superen amb el disseny de les seues disfresses i que tenen com a recompensa l’admiració del públic i també el premi a la millor disfressa de colla menuda i colla gran. Les dos colles premiades són repetidores de guardó i, no és d’estranyar perquè any rere any la seua destresa imaginativa i de confecció va superant-se amb escreix. ‘Les Llunes de Júpiter’, l’imbatible grup de Maite Alborch, s’alçava un any més amb amb el premi a la millor disfressa de colla amb més de 6 persones.

27657414_1568007343321679_2063713648881663849_n‘La Natura Viva’, el grup de Maribel Fillol, va guanyar el premi de millor disfressa de colla de fins a 6 persones. Hui Ràdio Pego ha parlat amb una de les components d’eixa colla, Natàlia Dominguis, que ens explicava que estan «supercontentes perquè és una agraïment a l’esforç de tot l’any» i és que confessava, que estan «pràcticament tot l’any pensant i preparant», una circumstància similar a l’altre grup guanyador. Assegurava Natàlia que «han disfrutat molt, han treballat molt» i estan contentes amb el resultat. També confirmava que l’any que ve tornar a intentar revalidar el guardó. Però que sinó ho aconseguixen, que no passa res, perquè el que de segur hauran aconseguit durant les estones que queden per a elaborar la disfressa és passar-ho bé i compartir unes hores de riures.

IMG-20180212-WA0009Durant la nit de Carnestoltes a Pego no s’hi van produir massa incidències destacables, segons informava el regidor de Festes, Enrique Moll. Alguna baralla en l’entorn del pub Atxili o una detenció a les 6.30h., per intent d’agressió a un agent de l’autoritat. Pel que fa a l’atenció sanitària, Acció Urgent va atendre 33 persones. D’elles, 20 eren menors d’edat i 13 persones adultes. La majoria de serveis es van deure a comes etílics. Moll lamentava que «cada volta és gent més jove, xiquets de 13 o 14 anys, de fora de Pego, que venen en les dosis d’alcohol molt altes». IMG-20180212-WA0010És per això que indicava que «estem intentant, cada vegada més, reduir l’àmbit del Carnestoltes. Fer una espècie de circuit on està, des del carrer Sant Rafel, Avinguda d’Alacant, la plaça del Mercat i la plaça de l’Antic Regne de València». Avançava el regidor de Festes que es té la intenció per a properes edicions de fer «una espècie d’entrada i que dins el circuit no entre alcohol ni botelles de cristal per a evitar alguna brega».

Com en totes les edicions de Carnestoltes, a partir de l’endemà, molta gent opina a favor i en contra de com s’ha desenvolupat la festa. En esta ocasió, la majoria de la gent que ha fet públiques les seues opinions, ha vingut a coincidir que potser s’hauria de repensar el Carnestoltes de Pego. Ràdio Pego li ho plantejava al regidor de Festes i alcalde, Enrique Moll i este contestava que «hi ha dos carnavals. IMG-20180212-WA0005Un és el nostre, per a la gent de Pego i que seria el que tenim amb la Baixà i Pinyata. L’altre seria la nit de Carnestoltes, que ja hi ha moltes poblacions que fan el mateix que fem nosaltres». Això i, potser, la freda nit de dissabte, van provocar que de 90 autobusos arribats en 2017, enguany s’haja baixat a 54, el que suposa «molta menys gent la que ha vingut per la nit».

IMG-20180212-WA0006D’este últim afegia Moll que «el nostre desfile, no és un desfile espectacular perquè la gent puga vindre a gaudir d’ell». Reconeixia que Festes «haurà de replantejar-se l’horari de la desfilada o incentivar-lo d’alguna manera perquè eixe desfile estiga més ple de contingut».

La situació que va accentuant-se estos últims anys, portava a Moll a afirmar que «haurem de pensar-nos si volem que vinga gent per la nit a no fer despesa, perquè porten botellàs i això fa que de 40 barres que es demanaven, enguany només se n’hagen sol·licitat 2, el que indica que la gent de Pego no està guanyant diners en eixe tipus de Carnestoltes per la nit. Per tant, ens haurem de plantejar si continuem fent eixe estil, que és el que més diners ens costa» i que desvelava que era, justament, tot el muntatge de la nit de Carnestoltes.

Llançava la idea Enrique Moll que potser cal «canviar la modalitat de Carnestoltes i potenciar la Pinyata, que és tan nostra i ja hi ha una desfilada programada, un correfoc i donarem premis a la gent que cada vegada s’ho treballa més». Deixava clar el regidor de Festes que enguany no, perquè ja no arriben a temps, però sí de cara a l’any que ve.

Dissabte que ve el torne és per a Pinyata. Eixa festa tan volguda pels pegolins i les pegolines que és l’adéu a la disbauxa, a la desinhibició i les alegries del dia a dia. Pego es cobrirà de dol dissabte de nit per enterrar la sardina amb cada vegada indumentàries més elaborades. A partir de les 23.30h., s’iniciarà el gran seguici fúnebre des de la plaça de l’Ajuntament cap al Pla de la Font. Des d’allí, quan arribe tota la gent i totes les sardines siguen devorades pel foc, es donarà inici al correfocs de Pinyata, enguany a càrrec dels Dimonis Rafolins.

 

2051 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!