La muralla de Pego: testimoni de la història

El proper dissabte 3 març, a les 8 de la vesprada, s´inaugura a Pego aquesta exposició que intenta contar la història de la vila de Pego a partir del naixement, la vida i la mort de la muralla que l´envoltava. El treball de muntatge i documentació ha estat realitzat per tres joves pegolines, Anna Sala, Núria Gómez i Maria Sendra. Continuem parlant d´història i arqueologia perquè Pego en té molta que oferir, més de la que ens podem imaginar. Recordem que la Carta Pobla té 727 anys i és a partir d´aleshores que es parla de Pego com a vila, tot i que si recuperem les paraules del professor Vicent Carles Navarro Oltra durant les II Jornades d´Estudis “Carmel Giner Bolufer”, ja al segle XI es troben indicis del topònim actual. A més, tot i que la fundació de la vila cristiana done pas al poble en què ara vivim, hem de tenir en compte que anteriorment el terme municipal que abraça Pego estava poblat per altres civilitzacions més antigues i tot això és història, és coneixement sobre la nostra evolució.

A partir d´aquest dissabte i fins el 14 d´abril, els pegolins i les pegolines tenen l´oportunitat d´aprofundir un poc més en tot això perquè s´inaugura, a la Sala d´Exposicions del C/Hospital, l´exposició “La muralla de Pego: testimoni de la història”. Naixement, vida i mort de la muralla, aquesta és la fórmula que s´ha triat per a explicar la història de la vila cristiana de Pego que té els seus inicis durant la Conquesta dels cristians i no abans d´aquesta, com popularment es creu, al menys això és el que conta Anna Sala, una de les responsables de l´exposició.

Aquest muntatge i tota la documentació que aporta al voltant de la crònica del naixement de la vila de Pego ha estat realitzat per tres joves pegolines; Anna Sala, Núria Gómez i Maria Sendra, que ofereixen, a més, visites guiades per a grups en horari especial per tal de donar la màxima divulgació d´aquest testimoni de la història. L´horari per a poder visitar l´exposició per a la resta de gent és l´habitual del Museu d´Art de Pego, de dilluns a dissabte de 6 a 8 de la vesprada. Anunciem, a més, que demà al magazine d´actualitat “Taula Oberta”, de 1 a 2 de la vesprada, entrevistarem a les tres joves que han organitzat l´exposició.

681 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!