Avancen els tastos arqueològics. Part de la muralla al descobert

Les màquines excavadores i el personal humà que s´encarrega de comprovar que és el que hi ha al subsòl de les places i carrers del centre històric de Pego ja han arribat a la Plaça de l´Ajuntament. Part de la muralla cristiana ha eixit a la llum en aquests tastos. D´altra banda, els carrers que rodegen la Plaça del Mercat es troben en un procés de reasfaltat el que ha obligat a què aquest dijous les paradetes del mercat municipal que allí s´ubiquen es traslladen al Passeig Reina Sofia.

L´arqueologia és la ciència que estudia les civilitzacions de l’antiguitat a partir dels utensilis, els monuments i d’altres vestigis materials deixats pels humans. Les restes que es descobreixen en cada excavació arqueològica permeten conèixer un poc més dels nostres avantpassats, dels inicis de la civilització que ha derivat en el que ara som. Potser a Pego no apareguen mosaics circulars com el que posseeix Calp, però de moment, ja han aflorat restes de la muralla que envoltava Pego des del segle XIV. Per tant, no s´ha de restar importància a la feina dels arqueòlegs que treballen al municipi.

Els tastos arqueològics avancen en diversos fronts del centre històric; primer va ser el Carrer Vallet, després el Carrer i la Plaça de l´Ecce-Homo i ara li ha tocat el torn a la Plaça de l´Ajuntament. Amb aquesta darrera intervenció, en principi, ja estan tots els punts que s´han d´excavar encetats. Recordem que el projecte d´execució de 5 places i dos carrers de Pego incloïa aquest primer pas en aquells llocs que es trobaren ubicats dins el perímetre de les muralles de l´antiga vila cristiana de Pego.

D´altra banda, els usuaris del mercat municipal han de saber que les paradetes que se solen ubicar a la Plaça del Mercat es traslladen al Passeig Reina Sofia aquest dijous. La causa és el reasfaltat dels carrers que rodegen la plaça, una actuació prevista des de fa temps per la regidoria d´Obres i Serveis de l´Ajuntament de Pego, des de la que es preguen disculpen les molèsties.
705 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!