La Marjal Pego-Oliva es consolida com punt d’aturada per als ocells migradors

Durant la migració primaveral, el Carricerí cellut, l’ocell passeriforme més amenaçat d’Europa, utilitza primordialment els aiguamolls de la costa mediterrània espanyola com a llocs d’alimentació i descans des de les zones d’hivernada a Àfrica occidental i les de cria a Centreeuropa. Aquesta és la raó per la qual des del projecte europeu LIFE Paludicola s’ha triat algunes de les principals marjals valencianes per a fer un seguiment del seu pas migratori a través de la península Ibèrica. Els resultats de la campanya d’anellament i seguiment científic d’abril de 2020 han sigut positius per a LIFE Paludicola i constaten el pas del Carricerí cellut per terres valencianes. En total, s’ha detectat i anellat 9 Carricerins celluts en la campanya primaveral 2020, dos d’ells a la Marjal Pego-Oliva. Aquestos nou ocells se sumen als 31 ja capturats en les campanyes de 2018 i 2019.


La Fundació Global Nature, implicada en aquest projecte, destaca que amb les tres campanyes d’anellament científic s’ha pogut aprofundir en el coneixement d’aquest ocell globalment amenaçat i ajudar en la seua conservació a nivell mundial. La seua presència en els aiguamolls costaners valencians confirma l’important paper que compleixen els espais naturals protegits per a la conservació d’espècies amenaçades com el carricerí cellut. Especialment, les àrees inundades i cobertes amb vegetació baixa, jonqueres i herbassars, que constitueixen el seu hàbitat favorit.


Malgrat ser considerara una espècie de pas regular en aquest territori, només 16 aiguamolls valencians compten amb referències d’aquest ocell. Al 1903 es va caçar un Carricerí cellut a l’Albufera, i aquest va ser el primer registre a la Comunitat Valenciana. Fins ara, només s’ha registrat a 148 exemplars més.

1097 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!