La Marina Alta ja compta amb Plataforma d’afectats per la hipoteca

Entre els seus objectius, denunciar els casos abusius de la capital comarcal i de tota la Marina Alta. Així mateix, exigixen l’aplicació de la dació en pagament, de forma immediata i amb caràcter retroactiu, que es paralitzen els desnonaments i s’oferisquen un nombre més gran de vivendes en règim de lloguer social.
Se sap que la Marina Alta és ben activa en moviments reivindicatius. Ací sol haver ramificacions de moviments estatals i autonòmics per tal de denunciar desigualtats. Fa al voltant d’un mes i mig que es va crear la Plataforma d’afectats per l’hipoteca de Dénia i Comarca que pretén denunciar els casos abusius que també es vénen donant en la nostra ciutat i comarca.

Este curt període de vida ja ha aconseguit el seu primer triomf. Esta associació va aconseguir passat 20 de febrer que es retarde dos mesos el desdonament d’un veí de la capital de la Marina Alta. Al que s’ha de sumar que altres casos que s’estan intentant aturar. En deu dies quatre persones s’han dirigit a la plataforma. Dos de Dénia, una del Verger i una altra de Pego, on també es viuen situacions de desnonaments.

Des de la Plataforma d’afectats per la hipoteca de Dénia i comarca valoren la importància que la ciutadania sàpiga de la seua existència i del fet que poden acudir a ella perquè els ajude. Recorden que “els casos de desnonaments no són una cosa llunyana”, sinó que també afecten la ciutadania de la comarca i cada vegada són més habituals. Per exemple, a Pego és fàcil veure cases amb cartells d’ “Oportunitat” amb els colors d’alguns bancs amb sucursals al municipi. El més propable és que al darrere hi haja un desnonament.

De moment, la Plataforma d’Afectat per la Hipoteca ja té un èxit a la seua esquena. El cas d’un enginyer electrònic de 58 anys que viu a Dénia i que fa dos setmanes, amb el suport de la Plataforma, va evitar perdre la seua casa. Parla diversos idiomes i porta temps desocupat. És casat i té un fill, també a l’atur.

L’únic sou que entra a sa casa són els prop de 450 euros que cobra la seua dona, que treballa a mitja jornada. Amb eixos diners la família a d’intentar eixir avant. Però actualment és ben difícil que 450 euros donen per a pagar la hipoteca, menjar i les despeses de l’habitatge, per la qual cosa deu algunes quotes al banc.

Al trobar-se en una situació dramàtica l’home va decidir acudir a la plataforma a la recerca d’ajuda. La seua intervenció ha resultat efectiva. Un grup de persones de l’associació va acompanyar el veí de Dénia a la sucursal bancària. Allí van parlar amb el responsable i van obtindre una moratòria d’un parell de mesos.

L’entitat li ha donat a l’home dos mesos més perquè té un projecte de treball a la vista. En el cas que no fructifique, la plataforma sol·licitarà la dació en pagament i confia que s’acceptarà esta proposta per la bona predisposició que s’ha detectat.

El col·lectiu també està intervenint en altres casos. En deu dies quatre persones s’han dirigit a la plataforma, dos de Dénia, una del Verger i una altra de Pego.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Dénia i comarca està integrada per unes 30 persones, però espera que eixe nombre s’incremente amb rapidesa. A poc a poc s’estan donant a conéixer a la Marina Alta, ja que fins ara les oficines més pròximes d’este col·lectiu estaven a Gandia. El seu objectiu és que els afectats tinguen algú a qui demanar ajuda.

Per a posar-se en contacte amb esta Plataforma d’afectats per la hipoteca, es pot fer a través del correu electrònic pahdeniaycomarca@gmail.com o a través de CCOO a Dénia o telefonant al mòbil 606 364 755 (assumpte pah). Asseguren que des la Plataforma d’afectats per la hipoteca intentaran ajudar a tota persona afectada per este problema, “rebrà la nostra ajuda tècnica, legal i suport social que necessite, així com la solidarització de moltes altres altres persones anònimes que oferiran el seu suport en tot el que és necessari”.
766 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!