La Marina Alta es mobilitza contra el tancament d’urgències dels centres de Salut

Unes 500 persones van exigir ahir per la nit, davant de la porta d’urgències de l’hospital comarcal de Dénia que no es tanquen les guàrdies nocturnes dels centres de salut d’Ondara, Pedreguer, Gata de Gorgos, el Verger i Orba. La mesura es farà efectiva a partir del dilluns que ve.
Pego no és un dels pobles afectats per la mesura, almenys de moment. No obstant això, el tancament dels serveis d’urgències dels centres de salut d’Ondara, Pedreguer, Gata de Gorgos, El Verger i Orba és un símptoma més de la precarietat a la que, cada vegada més, s’enfronta la ciutadania de la Marina Alta. La comarca mai ha pogut presumir d’una bona cobertura sanitària, perquè el caos ha estat continu pel fet que l’oferta sanitària no ha pogut mai donar una cobertura suficient al nombre de persones que hi vivim a la Marina Alta. A partir de dilluns que ve, quan es farà efectiva la mesura, la situació s’agreujarà perquè els i les habitants de pobles d’Ondara, Pedreguer, Gata, El Verger i Orba hauran d’anar, obligatòriament, a les urgències de l’Hospital perquè Marina Salut han decidit tancar per les vesprades i la nit els seus centres de salut fent efectives les retallades en sanitat.

La contestació ciutadana no s’ha fet esperar i anit mig centenar de persones es van concentrar davant les portes d’urgències de l’Hospital comarcal per tal de denunciar la mesura. Encapçalava la protesta una pancarta en la que es podia llegir «No al tancament dels centres de salut».

Els participants van denunciar que l’empresa que gestiona la sanitat a la comarca esgrimix que estes urgències nocturnes no són rendibles. Van criticar que es pose en joc la salut de gran part de la comarca.

Els manifestants, entre ells, polítics del PSPV i Bloc Compromís, veïns d’estos municipis i representants de la Plataforma en defensa de la Sanitat Pública a la Marina Alta, van advertir, a més, que ara hi ha un altre front obert, ja que al setembre podria tancar-se també l’hospital de la Pedrera, on s’atén a malalts crònics.

Segons van exposar des de la plataforma al suprimir l’atenció sanitària nocturna en estes poblacions, tots els veïns hauran de traslladar-se a l’Hospital, amb la qual cosa es col·lapsaran més encara les Urgències. Això és el que van voler posar de manifest amb l’acció duta a terme ahir.
794 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!