El Centre Excursionista senyalitza la ruta de les Fonts

Amb el que conclou la seua col·laboració amb el projecte europeu Comenius entre Pego i Leman. La ruta definitiva millora la primera opció que va dissenyar el Centre Excursionista per a unir la Font de l’Asbeurà, la de Rupais i la del Baladrar.
Esta setmana s´han dut a terme les tasques de senyalització de la ruta de les fonts, amb el nou itinerari traçat que presenta avantatges sobre la primera proposta que va realitzar el mateix Centre Excursionista per a unir tres fonts del terme municipal, la Font de l’Asbeurà, la de Rupais i la del Baladrar.

L’opció definitiva té com a objectiu principal “evitar perills” perquè elimina el creuament de la carretera en diversos punts del recorregut, com explicava a ‘A tir de pedra’ Ximo Sala, membre del Centre Excursionista de Pego. Així, contempla pujar voltant el castell d’Ambra per tal de fugir de les travesses de la carretera.

Alhora esta proposta recupera “un vell sender que estava totalment perdut que quasi enfronta amb el que baixa a la font de l´Asbeurà”, expliquen des del Centre Excursionista de Pego.

El següent pas que s’ha proposat el Centre Excursionista és “fixar” el traçat al GPS i així “donar-li la major difusió i que la gent que li agrada fer senderisme i muntanyisme puga gaudir d’esta nova ruta”, declaren des del Centre.

La ruta de les Fonts s’inclou dins el projecte Europeu Comenius Regio Leman – Pego que té l’aigua com a eix central. La senyalització de la nova proposta del Centre Excursionista de Pego és la conclusió de la seua col·laboració en este projecte que engloba la totalitat de la població pegolina i que té una durada de dos anys de realització. Tot i que es pot afirmar que, pel que fa a la ruta de les Fonts, si es xafa, perdurarà en el temps i amb ella el projecte comenius.
858 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!