La mar comença a Pego

La primera iniciativa mediambiental de caràcter comarcal, la qual compta amb l’adhesió d’un total de 18 municipis i quatre rotary clubs de la Marina Alta i una ONG, es va posar en marxa coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de l’Aigua ahir dilluns, 22 de març.

Una campanya que pretén conscienciar la ciutadania que tot allò que es arriba als embornals i clavegueres acaba tenint impacte a la mar. És per això que, a més de fer la presentació oficial del projecte, ahir es va dur a terme la primera acció; la col·locació d’unes plaques especials de la campanya als embornals i clavegueres.

Es tracta d’una peça de metall en forma de peix globus creada per l’escultor Toni Marí i en la qual apareix un missatge: «no tires res, la mar comença ací». La peça ha estat col·locada en punts estratègics, en la major part de clavegueres la imatge amb el missatge ha estat pintada.

Aquesta acció conjunta agafa el guant del treball iniciat per l’associació d’operadors públics d’aigües (AEOPAS) que, des de fa temps, tracta de conscienciar la població al respecte dels abocaments i deixalles en embornals i barrancs i la seua repercussió directa en la mar.

S’han adherit a la campanya els ajuntaments d’Alcalalí, Beniarbeig, Benidoleig, Benissa, Calp, Dénia, El Verger, Gata de Gorgos, Lliber, Ondara, Pedreguer, Pego, Poble Nou de Benitatxell, Teulada-Moraira, Xàbia, Xaló i els de les AEATIM de la Xara i Jesús Pobre. Participen també els rotary clubs de Dénia, Xàbia, Benissa-Teulada i Calp, a més de l’ONG The Isbjörn Collective. I compta amb el patrocini d’empreses com Hidraqua, AEOPAS, Amjasa, el Club Nàutic Xàbia, La Marina de Dénia, Sinma, Solgata i Urbaser.

El regidor de Residus Urbans, Ricardo Sendra, ha valorat que la campanya tinga caràcter comarcal.


Ahir en la presentació de «La mar comença ací», es va posar l’accent en el fet que «des de terra endins es produeix moltíssima brossa que va a parar a la mar». Ana Moya, presidenta del Rotary Club de Dénia assenyalà que al clavegueram i embornals s’acumulen a dia de hui mascaretes, puntes de cigarret, xiclets, papers i plàstics que quan plou van a la mar. En aquesta línia s’ha manifestat també Ricardo Sendra.

La campanya es va iniciar en el Dia Internacional de l’Aigua, però, segons ha indicat el regidor, tindrà una continuïtat en el temps. I, a més d’instal·lar els senyals, també hi haurà una part educativa, que es desenvoluparà als col·legis del municipi. L’ajuntament completarà el pla d’acció amb altres iniciatives.


“La mar comença ací” té, fins i tot, un vídeo.

 

 

843 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!