1.565.000€ del romanent per a les inversions d’enguany

Aquest matí s’ha celebrat un ple extraordinari per a estudiar la proposta de l’equip de govern de fer ús enguany de poc més d’1.565.000€ per a destinar-los a diferents projectes, com l’aportació de 44.000 € per part de l’Ajuntament a les ajudes Parèntesi del Pla Resistir, la peatonalització del casc antic, dotada amb 80.000€, el Pla Local d’Ocupació, pressupostat en 100.000€ o les obres del carrer Sant Francesc Xavier.


Aquest únic punt del dia consistia a fer una modificació de crèdits del pressupost de 2021, per poder utilitzar part del romanent de tresoreria. El regidor d’Hisenda, Juan José Arbona, ha defensat aquest punt després de recordar que enguany els ajuntaments poden fer ús enguany dels seus estalvis perquè el Ministeri d’Hisenda en octubre de 2020 va suspendre les regles d’estabilitat fiscal que marca la Llei de la Despesa. Escoltem a Juan José Arbona.

L’equip de govern proposava en un principi extraure 1.535.000€ del romanent -el qual ascendeix a més de 2’5 milions d’euros-. Però, en l’últim moment ha presentat una esmena per tal d’afegir 34.000€ euros més del romanent per a un projecte que acaba de ser subvencionat per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, l’Ivace. Es tracta d’un projecte de millora del sector dos del polígon industrial, el qual està pressupostat en 198.000€ i que rebrà una subvenció de l’Ivace d’uns 164.000€, és a dir, el 82% del total.


Una vegada aprovada aquesta esmena, i afegits els 34.000€ d’aquest projecte del polígon a la quantitat que es destinarà del romanent a les inversions d’enguany, s’ha obert el debat.


Ciudadanos ha posat l’accent en què les inversions no s’ajusten a les necessitats actuals del teixit empresarial del poble. Ha qüestionat la conveniència de peatonalitzar el centre urbà en aquest moment i ha insinuat que el Pla Local d’Ocupació podria servir d’eina per al clientelisme. Simón Ortola, regidor de Ciudadanos.


La regidora de Ciutadans, Alicia Siscar, ha afirmat que el seu partit haguera presentat altres propostes, però, com forma part de l’equip de govern, ha de donar suport a la proposta presentada per aquest.


Per altra banda, els populars opinen que el Pla d’Ocupació Local hauria de ser més ambiciós, i pensen que en aquestes inversions falten més diners per als comerços, empreses i autònoms que estan patint la crisi econòmica derivada de la pandèmia.Escoltem al portaveu, Ferran Gonzàlez.


Compromís ha donat suport a l’equip de govern atés a que entre les inversions s’ha inclós les acordades amb els socialistes a l’hora de negociar el pressupost municipal de 2021. És a dir, el Pla Local d’Ocupació, la peatonalització del centre urbà i el Pla de Desenvolupament Agrari. La regidora Conxa del Ruste ha defensat la necessitat del Pla d’Ocupació per a ajudar a les persones dels col·lectius més desafavorits i la peatonalització del centre urbà com a revulsiu de l’economia local.


Del Ruste ha afegit que el romanent és de 2 milions i mig i amb aquesta modificació de crèdits només es farà ús de quasi 1 milió sis-cents mil. Així, ha proposat que amb la resta es podria adoptar noves mesures de reactivació econòmica més endavant, si fóra necessari.


Des de Populars Pego el regidor Hèctor Femenia ha preguntat a l’equip de govern cóm té previst fer la peatonalització del centre urbà. La resposta ha arribat per part de l’alcalde, Enrique Moll, qui ha afirmat que el tancament serà progressiu i hi haurà un horari d’accés per als serveis d’abastiment.

Finalment, la modificació de crèdits ha estat aprovada amb els vots a favor dels socialistes, Ciutadans de Pego Independents i compromís, i l’abstenció dels populars i Ciudadanos.

1031 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!