La Mancomunitat de Serveis Socials impulsa un projecte de recollida solidària d’aliments bàsics

Ho fa amb l’ajuda de les associacions del poble de Pego amb l’objectiu de repartir, els aliments que es recullen, entre totes aquelles famílies que es troben en una situació de greu dificultat econòmica. Els aliments han de ser no peribles. També es poden donar productes per a la higiene personal i de la casa.
Parlem d’un d’eixos projectes solidaris que compten amb la implicació de moltíssima gent del poble perquè tinga èxit. La Mancomunitat de Serveis Socials de Pego, l’Atzúvia i Les Valls és la impulsora del projecte de recollida solidària d’aliments bàsics, que ha aconseguit implicar a moltes de les associacions del poble de Pego. Aquest projecte té com a finalitat repartir els aliments que es recullen a totes aquelles famílies que es troben en una situació de greu dificultat econòmica.

Anna Vicens, coordinadora del projecte recollida solidària d’aliments bàsics, explicava al programa de Ràdio Pego ‘Xerrades Matinals’ com va nàixer la idea: “Nosaltres, en Serveis Socials tenim un pressupost anual que dediquem a diferents tipus d’ajudes, per necessitats bàsiques, per ús d’habitatge, que comprenen rebuts de llum, d’aigua o de lloguer i enguany ens ha passat, que com és un any de crisi, el pressupost s’ha acabat molt prompte”. El problema ve, explicava Vicens, quan ja no hi ha diners, però continuen les demandes d’ajuda.

Va ser en eixa situació quan des de Serveis Socials va eixir la idea de la recollir aliments bàsics. La nova pregunta que sorgia era: “com? Perquè nosaltres treballant som poca gent. I volem arribar al màxim de població possible”. I va ser aleshores “quan va sorgir esta idea de posar-nos en contacte en les associacions i elles a la vegada podrien posar-se en contacte en els seus socis i participants i vam pensar que fent esta cadena d’informació arribaria a assabentar-se la màxima gent possible”.

Des de “Serveis Socials estem contents” de la resposta de les associacions a la crida de la Mancomunitat, declarava la coordinadora del projecte, que aclaria que la crida va ser massiva, és a dir, “que va ser una crida per a totes les associacions del poble, del tipus que fora, perquè […] entenen que és una cosa per al poble […] i per tant, qualsevol associació que volguera podia participar”. Les associacions que han respost a la proposta, les “veiem molt interessades” en el projecte, assegurava Anna Vicens, i és per això que “estem contents, perquè veiem interès i sorgeixen moltes idees quan ens reunim”. És per això mateix que des de la Mancomunitat de Serveis Socials es valora l’experiència com a “molt enriquidora”.

Els llocs d’arreplegada d’aliments són:
• Convent dels Pares Franciscans: dimarts de 10 a 12 hores.
• Ferser Mobles: Qualsevol dia i hora en horari comercial.
• Càbila Conqueridores, en nom de la Junta Central de Moros i Cristians: dissabte 30 i diumenge 31 d’octubre d’11 del matí a 2 de la vesprada i de 5 a 8 de la vesprada.
• Júniors del Convent: dissabtes a les 5 de la vesprada.
• Antic Centre de Salut de Pego, al carrer Llavador: dimecres de 9:30 a 11:30 del matí i de 5 a 6 de la vesprada a partir del 3 de novembre.

El tipus d’aliments que es demanen són aquells que no caduquen, que siguen no peribles i amb una data de caducitat el més llunyana possible al moment actual, com ara aliments per al desdejuni i/o berenar, lactis, sucs, sal, sucre, oli, llegums, pasta, carn i peix en conserva, verdures i fruita en conserva i també es poden aportar productes per a la higiene personal i de la casa.
793 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!