La Mancomunitat adapta els seus Estatuts a la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local

El plenari de l’Ajuntament de Pego va aprovar la modificació per unanimitat. Compromís va demanar més transparència en la documentació de la Mancomunitat i Ciutadans de Pego va lamentar que s’haja de modificar l’Estatut de la Mancomunitat i no traspassar les competències com bé assenyala la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local aprovada pel Govern d’Espanya.
El passat divendres, 19 de setembre, en sessió plenària extraordinària, la corporació municipal pegolina va aprovar la modificació dels Estatuts de la Mancomunitat de Serveis Socials i Turisme de Pego, L’Atzúbia i La Vall d’Ebo. La modificació té com a finalitat adaptar dits Estatuts a la Llei 8/2010, de 28 de juny, de Règim Local de la Generalitat Valenciana i a la Llei 27/2013, de 26 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local.
L’alcalde de Pego, Enrique Moll qui també presidix la Mancomunitat, explicava que la modificació ja ha passat el filtre de la Mancomunitat, la Diputació “que va donar el vist-i-plau” i la Conselleria “que ens fa posar algunes deficiències, que han estat rectificades”. Així, el que es pujava a plenari era la redacció definitiva.
Compromís no hi posava pegues a l’adaptació. No obstant, aprofitava que es tractava de la Mancomunitat per a denunciar “certa opacitat”. Comentava Conxa del Ruste que, Compromís, com a grup de l’oposició no té dret “a demanar la documentació directament a la Mancomunitat” i és per això que demanaven a l’equip de govern, “que la documentació que nosaltres demanarem a l’Ajuntament perquè no tenim la capacitat de demanar-la directament a la Mancomunitat, se’ns faça arribar”. La finalitat, especificava del Ruste és “saber com estan els comptes, com està la política de personal, la contractació i tota la informació”, perquè considera Compromís que “l’Ajuntament de Pego és absolutament majoritari i eixos ingressos i eixes despeses les hem de fiscalitzar d’alguna manera per a saber que les coses s’estan fent bé”.
El secretari municipal entenia que, “com a representant en l’Ajuntament que forma part d’eixa Mancomunitat té dret a preguntar sobre la participació, com també d’altres organismes dels que l’Ajuntament hi forme part”. L’alcalde de Pego i President de la Mancomunitat explicava que, actualment la Mancomunitat està formada per ell mateix i un representant de l’equip de Govern, per l’alcalde de l’Atzúbia, per l’alcalde de la Vall d’Ebo i dos representants més dels equips de Govern de l’Atzúbia i Ebo.
El grup socialista expressava la seua conformitat absoluta perquè l’adaptació és precís fer-la.
Ciutadans de Pego també es mostrava favorable a l’adaptació i modificació dels Estatuts de la Mancomunitat. Tanmateix, Carmelo Ortolà va lamentar que “siga una mera modificació d’estatuts”. Manifestava que “tan de bo el que estiguérem modificant ja, és, com marca eixa llei que es faça càrrec tant tècnicament com econòmica, de les despeses que suposa Serveis Socials, directament la Generalitat Valenciana”, el que suposaria lliurar a l’Ajuntament de Pego i a d’altres, del pes econòmic que suposa mantenir la Mancomunitat. Així, Ciutadans de Pego, feia públic el seu malestar.
El PP també recolzava l’adaptació. Maite Ferrándiz traslladava la seua creença que el procés de canvi de competències marcat per la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local “serà un camí llarg”.

La modificació dels Estatuts de la Mancomunitat de Serveis Socials i Turisme de Pego, l’Atzúbia i La Vall d’Ebo era aprovada per unanimitat.
698 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!