La majoria de la Marina Alta recolza a Alarte en l’XI Congrés dels socialistes valencians

20 vots de diferència li van donar la secretaria general del PSPV a Jorge Alarte, alcalde d’Alaquàs. Un gran nombre de delegats de la Marina Alta, entre ells la delegada de Pego, Anna Aparisi, inicialment recolzaven a Romeu, però davant el pacte amb Puig, es van decantar per Alarte, perquè volen renovació de partit. El nou líder valencià va instar a la formació a superar els seus problemes i guanyar el carrer. Aquest cap de setmana el protagonista polític valencià ha estat l’XI Congrés dels Socialistes. Després de quasi un any de comissió gestora i pràctica desaparició de la vida pública, aquest congrés havia de decidir la persona que ha d’impulsar un nou PSPV, capaç de captar els vots que varen perdre ara fa 13 anys. El PSPV, però, és un partit de dos bandes, perquè només 20 vots van separar a l’elegit finalment secretari general, Jorge Alarte i el seu contrincant, Ximo Puig. Una diferència mínima, però més gran que en anys passats. Joan Romero va accedir a la secretaria general per tres vots de diferència i Joan Ignasi Pla per 10. El mateix Zapatero va guanyar a José Bono per només 9 vots. Així que la història es repeteix una vegada més.

Com relatava Anna Aparisi, delegada del PSPV de Pego, per a Ràdio Pego, el resultat ha estat “molt ajustadet. Total van ser 20 vots, tot i que nosaltres ens pesàvem que el peix estava tot venut”, referint-se a l’elecció d’Alarte, que es perfila com el favorit. Aparisi parafrasejava al president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, que en la seua intervenció va exposar que “es guanya per un sol vot.” Una vegada conegut el resultat el que s’ha de fer és “donar tota la confiança i treballar.”

La delegada pegolina explicava com va anar la vesprada de divendres, primer dia de congrés, en el que el tercer candidat encara estava en les quinieles, Francesc Romeu. Aparisi expressava el desig que aquest es presentara “perquè a nosaltres, la gent que esperava la renovació, esperàvem que es presentaren 2 persones joves, però no va ser possible i va ser un poc decepcionant.” I és per això que divendres de vesprada es veia molt de “corrillo” pels passadissos del Palau de Congressos. Aquest fet va provocar que la defensa de les ponències i les diferents esmenes decaiguera en nombre de participants, com dibuixava Aparisi.

A la Marina Alta, segons explica la pegolina Anna Aparisi, “alguns recolzaven a Puig, però la majoria estava entre Alarte i Romeu.” En últim moment, sembla ser que es va decidir donar els avals a Francesc Romeu perquè aquest pugués pujar a la tribuna a defensar el seu projecte de futur per al PSPV. Tot i això, puntualitza Aparisi, “el vot és secret i si avales no estàs obligat a votar al candidat avalat”, i és per això que a Romeu li van posar un condicionant “si pactava amb algú els avals o més bé vots desapareixerien” i és per això que la majoria de delegats i delegades de la Marina Alta finalment es van decantar per Alarte i no per la candidatura de Puig-Romeu.

Pel que fa a les vibracions que va desprèn el nou secretari general del PSPV, Jorge Alarte, en el seu discurs com a cap visible dels socialistes valencians, Anna Aparisi va comentar que transmet “ganes de començar a escoltar a la gent, de córrer les comarques.” Un altre tema important tant en el discurs d’Alarte com en el de Ximo Puig, va ser el del transfugisme, que segons Aparisi “van tocar massa, posant com exemples Dénia i Calp”. L’educació i la sanitat són pilars bàsics del discurs d’Alart, així com “eixir al carrer i parlar amb la gent” per a que els valencians sàpiguen que el PSPV ha tornat.


899 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!