La major incidència de la grip a la Marina Alta es registrarà a finals de gener

En estos moments hi ha al voltant de 30 persones afectades pel virus per cada cent mil, menys de la meitat de la declarada en la resta de la Comunitat Valenciana, on la grip ha arribat ja el nivell d’epidèmia, amb 70 casos per cada cent mil habitants. Els pacients en risc encara poden vacunar-se durant tot el mes de gener. la vacuna de la grip es pot sol·licitar en tots els centres de salut de la Marina Alta. La recomanació és que s’administre com més prompte millor, ja que la immunitat tarda unes dos setmanes a fer-se efectiva.

Des del Departament de Salut de Dénia informen que la incidència més alta de la grip a la Marina Alta es registrarà al llarg de les dos últimes setmanes de gener. En estos moments indiquen que hi ha al voltant de 30 persones afectades pel virus per cada cent mil, menys de la meitat de la declarada en la resta de la Comunitat Valenciana, on la grip ha arribat ja al nivell d’epidèmia, amb 70 casos per cada cent mil habitants.

Segons el Cap del Servei de Medicina Preventiva del Departament de Salut de Dénia, Dr. Antonio Valdivia, «les taxes comencen a augmentar amb la tornada a l’activitat escolar, després del període de vacances. Els menors són els primers contagiats i després d’ells, els adults».

DSC_0053
El Cap de Medicina Preventiva, Dr. Antonio Valdivia, mentre vacuna a la Directora d’Àrea de Pacient Extern i Atenció Primària, Dra. Ana Mª Morote.

El Dr. Valdivia recorda la importància de la vacunació i subratlla que, «durant tot el mes de gener, es pot sol·licitar la vacuna de la grip en tots els centres de salut de la Marina Alta. La recomanació és que s’administre com més prompte millor, ja que la immunitat tarda unes dos setmanes a fer-se efectiva».

A més de la vacuna, el Cap de Medicina Preventiva del Departament de Salut de Dénia recomana, en els casos dels pacients afectats, allunyar-se de les persones més immunodeprimides i els xiquets i les xiquetes, a més de mantindre una constant higiene de mans, ja que el contacte amb estes és un dels mecanismes de contagi més freqüent.

A més de les mesures preventives, el Dr. Valdivia assegura que davant la grip, que té origen víric, els antibiòtics no són efectius recomanant l’administració d’«analgèsics, antiinflamatoris i beure molts líquids».

A l’hora d’acudir al metge sense cita prèvia, és millor fer-ho en els punts d’atenció continuada dels centres de salut, repartits per tota la Marina Alta. D’esta manera, afegix Antonio Valdivia, no se saturaran les Urgències Hospitalàries.

 

1654 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!