La pegolina Xelo Garrigós participa en l’exposició solidària per a la captació de fons per a la investigació sobre la Febra Mediterrània Familiar

La Febra Mediterrània Familiar (FMF) és una malaltia genètica per mutació del gen MEFV que consistix en episodis repetitius de febre i inflamació que a sovint afecta el revestiment de l’abdomen, el tòrax o les articulacions. El grup d’artistes CENDRA, del que forma part Xelo Garrigós, col·labora en la sèrie d’exposicions d’obra sobre paper que organitza Stop Febra Mediterrània Familiar. El benefici obtingut anirà destinat a projectes d’investigació en FMF i Síndromes Autoinflamatoris.

Gràcies a l’artista plàstica pegolina Xelo Garrigós ens apropem Stop FMF, Associació Espanyola de Febra Mediterrània Familiar que organitza una sèrie d’exposicions d’obra sobre paper en les que col·laboren artistes plàstics donant les seues obres per a la seua exposició i venda.

Stop FMF és una associació d’àmbit estatal la finalitat principal de la qual és la millora de la qualitat de vida dels malalts de FMF i dels seus familiars. Esta finalitat es concreta en els següents objectius:

  • Defensar els drets de les persones afectades

  • Potenciar la presència i coneixement de la malaltia davant de la societat

  • Impulsar la investigació sobre esta patologia

  • Reivindicar la normalització i integració dels pacients en l’àmbit escolar, laboral i en la seua vida quotidiana

  • Fomentar la relació entre els afectats

  • Ser interlocutor vàlid davant d’organismes públics i privats en assumptes que afecten els malalts i familiars

La FMF és una malaltia rara, genètica, per mutació del gen MEFV que es localitza en el braç curt del cromosoma 16. Els pacients de FMF patixen episodis inflamatoris aguts, habitualment breus (24-72 hores) que remeten espontàniament i recorren a intervals periòdics. S’han identificat nombrosos factors desencadenants d’estos episodis, com ara l’ansietat, l’estrés físic o psicològic, les emocions fortes, l’exercici físic intens, les infeccions, els traumatismes, la menstruació i factors ambientals com ara el mal temps o les estacions fredes.

grupo_cendra-1024x395Stop FMF, amb les exposicions d’obra sobre paper en què col·laboren artistes del Grup CENDRA com la mateixa Xelo Garrigós, Josepa Gilabert, Fernando Evangelio, Cáliz Pallarés, Cuca Paulo i Miguel Ángel Ríos, pretén finançar projectes d’investigació en FMF i Síndromes autoinflamatoris.

El grup d’artistes CENDRA s’ha compromès amb Stop FMF per a participar en este projecte i aconseguir que més artistes cedisquen obres per a les exposicions. També col·laboraran en el seu muntatge.

Les exposicions seran de curta durada: de divendres vesprada a diumenge. La primera d’elles tindrà lloc en el Ateneu Mercantil de València del 3 al 5 de març de 2017. Totes les obres són del mateix format: 14x20cm i tenen el mateix preu de venda: 20€. L’obra no venuda quedarà emmagatzemada per a futures exposicions.

Stop FMF enviarà un certificat de participació als artistes que donen obres. A més, en la web de Stop FMF i en les xarxes socials es publicarà la relació d’artistes participants en cada exposició així com els beneficis obtinguts i els projectes que es vagen finançant.

1859 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!