La màfia xinesa arriba a Pego


El divendres passat el Grup Operatiu d’Estrangeria de la Policia Nacional alliberava a cinc immigrants introduïts a Espanya de manera irregular mitjançant una organització mafiosa amb molt de poder a la Xina, que es dedica al tràfic d’éssers humans. Els immigrants eren explotats, a més de viure en condicions precàries a l´interior del local en el que estaven treballant a l’avinguda de València.

Agents del Cos Nacional de Policia de Dénia va alliberar el passat dia 26 d’abril a cinc persones de nacionalitat xinesa en situació irregular que treballaven i vivien al local on treballaven, a l’avinguda de València de Pego. La Policia Nacional també va capturar i detenir als seus dos presumptes explotadors per un delicte contra el dret dels treballadors.

Segons van informar fonts policials, aquestes cinc persones, de nacionalitat xinesa, estaven treballant en la construcció d’un local, on vivien «en condicions infrahumanes, en una habitació a què accedien a través d’un forat fet en la paret del mateix basar i en la que tenien totes les seues pertinences, matalàs, menjar i efectes de cuina tirats pel sòl». A més, els treballadors no eixien pràcticament al carrer i romanien amuntegats en un xicoteta dependència del local que estaven construint i que no reunia les condicions adequades per a viure.

Els cinc immigrants alliberats pel Grup Operatiu d’Estrangers de la Policia Nacional van ser introduïts a Espanya de forma irregular per mitjà d’una organització mafiosa molt poderosa a la Xina coneguda popularment com «Cap de Serp». Segons les mateixes fonts, aquesta organització mafiosa es dedica al tràfic d’éssers humans. La seua tècnica és prometre treball i papers a canvi d’una quantitat de diners.

Per a aconseguir-ho, les víctimes d’aquesta organització es veuen obligades a hipotecar-se, tant amb els seus béns a la Xina com amb el seu treball personal, «quasi sempre en unes condicions laborals restrictives de qualsevol dret i sotmesos a una disciplina i un codi de silenci que dificulta considerablement la investigació policial per a conèixer l’entramat de l’organització», van explicar fonts policials.

Els dos detinguts de nacionalitat xinesa han sigut posats a disposició del jutjat de guàrdia de Dénia encara que no han entrat a la presó. No obstant, la Policia manté les perquisicions obertes per a poder detenir a més membres d’aquesta organització, malgrat que tot apunta que aquestes persones operen des de la Xina.

Des de l´Ajuntament, el popular Carmelo Ortolà, ha apuntat que el consistori va atorgar la llicència d’obres per a procedir a la construcció del futur basar, tot i que aquest concessió no comporta un control de les condicions de treball dels operaris.775 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!