La MACMA rellança i redefineix la guia cultural comarcal amb nou disseny i continguts

La consolidada publicació que recopila mes rere mes la programació de tots els pobles de la Marina Alta renova el seu aspecte per ampliar els seus objectius de difusió i projecció de la cultura comarcal.
Ampliar les possibilitats informatives i de difusió cultural de la guia, així com oxigenar la seua imatge per mitjà d’un nou disseny i enfocament. Sota aquestes directrius naix la nova guia de la MACMA. De fet, si fem una mirada enrere, cal destacar que durant dotze anys i de manera ininterrompuda, la MACMA, com és popularment conegut aquest recull cultural, ha estat distribuït i consumit com a valuosa brúixola dins l’amplia oferta d’actes i esdeveniments que tenen lloc a tots els pobles de la comarca. Després de culminar una frucífera i dilatada etapa, doncs, la Mancomunitat Cultural ha apostat per redefinir el concepte de guia, tal com s’ha posat de manifest en la presentació que ha tingut lloc aquest mateix matí a l’Oficina Comarcal de la Diputació a Dénia i que ha estat encapçalada pel president de la MACMA, Alejandro Pastor, el gerent de l’entitat, Vicent Ortuño i el responsable de comunicació, Jovi Lozano-Seser

Sintetitzant tot allò esbossat abans, el president de la Mancomunitat Cultural ha abordat en la seua intervenció el que suposa el rellançament d’aquesta publicació, una pràctica revista que aglutina i unifica les programacions culturals dels 33 pobles de la comarca. Segons Pastor, “s’han optimitzat recursos a l’hora d’aconseguir traure endavant un projecte en el que es porta treballant des de fa un any”. I és que, tal com ha reincidit el president de l’ens, la nova guia resumeix els esforços que la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta ve realitzant per tal de potenciar i difondre millor el treball conjunt en matèria cultural dels pobles que integren la comarca. D’altra banda, el gerent de la MACMA ha fet menció a l’exclusivitat d’una publicació única en tot el territori valencià, “ja que no hi ha pràcticament cap comarca o mancomunitat que edite un recull d’àmbit comarcal com el que nosaltres portem fent des de fa més d’una dècada”. Ortuño ha reincidit en el fet que la revista s’haja editat de manera contínua i ininterrompuda durant tots aquests anys, amb la qual cosa es demostra la solidesa d’un projecte de gran acceptació i de potencial utilitat.

Des del punt de vista executiu, per una altra part, el tècnic responsable de la publicació, Jovi Lozano-Seser, ha fet menció al disseny de la nova guia, el qual ha estat desenvolupat per Carles Riera “en un intent per guanyar en visualització de les dades i explotació de l’element cromàtic”. Segons el tècnic, la guia es basa en el model anterior tot i que cal destacar la part final de la guia, l’apartat Miscel.lània, el qual pretén ser una plataforma per als artistes de la Marina Alta partint d’un apartat on s’inclouen ressenyes de discs i llibres d’autors comarcals, així com entrevistes i reportatges fonamentats en la mateixa pertinença comarcal. A més, un espai de notícies pròpies de la MACMA tanca l’apartat per ampliar informació sobre les activitats i projectes que es plantegen des de la Mancomunitat.

La nova publicació, que com cada mes ha estat repartida per tots els ajuntaments de la comarca –incloent Cases de Cultura i Oficines de Turisme-, així com a les principals llibreries i empreses col•laboradores, inicia així una fructífera i innovadora etapa en la que es pretén guanyar en interacció amb els actius culturals de la Marina Alta. L’objectiu fonamental de la revista, al cap i a la fi, passa per materialitzar-se com a idònia plataforma mediàtica de cara a la projecció i ressò tant de les nostres programacions culturals com de les nostres personals o col•lectives manifestacions artístiques.
689 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!