S’aproven les taxes del servei de l’escola infantil d’estiu ‘La Trilladora’, la venda del cd i biografia de Michel i el concert de rock de la Fira

Amb els vots a favor de l’equip de govern i amb els vots en contra o les abstencions dels populars. L’escoleta ‘La Trilladora’ obrirà durant el mes de juliol de 8 a 13 hores, amb un preu de 135 euros. També es pot optar al menjador, fins les 3 de la vesprada amb un increment de 80 euros per aquest servei. La venda del Cd de Michel es fixava en 3 euros i la biografia en 10 euros. Per últim, s’aprovava l’entrada anticipada al concert de rock de la Fira en 8 euros i en taquilla, 10 euros.
Durant el plenari extraordinari que va tenir lloc a l’Ajuntament de Pego es van aprovar tres taxes d’aplicació immediata. D’una banda es modificava l’ordenança reguladora de la taxa pel servei d’escola infantil ‘La Trilladora’ per a fixar el preu d’aquest servei educatiu durant el mes de juliol. La regidora d’Educació, la independent Elvira Ciurana, explicava que durant el mes de juliol l’horari de l’escola infantil varia, obrint-se de 8 del matí a 1 de la vesprada, amb opció de menjador, fins les 3 de la vesprada. El preu d’aquest servei es quedaria, informava Ciurana, en 135 euros si s’opta per l’horari de 8 a 1. Si es tria l’opció de menajdor, en horari fins les 3 de la vesprada, el preu s’incrementa en 80 euros.

La portaveu de l’oposició Paqui Orihuel va manifestar que “ens sembla bé que doneu el servei d’escola d’estiu en l’escoleta ‘La Trilladora’ perquè és una necessitat per als pares que treballen, però el que no ens pareix bé és el preu”. Adduïa la popular que “si anar tot l’any a la guarderia val 180 euros i és horari complet, no entenc com puga constar 135 euros anar mig dia”. I anava més enllà definint el servei com “de conveniència per a l’ajuntament perquè no s’adapta a d’altres preus que tenen les guarderies privades”.

La regidora d’Educació explicava que “el preu no és el mateix perquè durant el curs tenen un bonus que permet que es puga cobrar eixe preu (180 euros)”. Recordava Elvira Ciurana que quan s’ofereix qualsevol servei “s’ha de pagar per l’assistència, pel personal i per tot”. D’altra banda, defensava Ciurana que la taxa de 135 euros “és un preu que està igual en les guarderies privades”.

La modificació de l’ordenança reguladora de la taxa pel servei de l’escola infantil ‘La Trilladora’ per al mes de juliol era aprovada per 9 vots a favor, els de l’equip de govern (CdP, PSPV i BNV) i 6 en contra, els de l’oposició (PP). Per últim i, abans de passar de punt, apuntar que el període de matriculació està obert per a aquelles persones interessades.

La següent taxa que s’aprovava era per la venda de publicacions editades per l’Ajuntament. En la modificació de l’ordenança pertinent s’especifica que “les tarifes de les publicacions […] són preus que ha de satisfer la distribuïdora, donat que estes publicacions sols podran adquirir-se en llocs de venda de llibres i cds, corresponent a esta la fixació del preu de venda al públic”. Així, l’Ajuntament de Pego aprovava que se li vendran, a la distribuïdora, els CDs de Michel ‘Grandes éxitos’ a 3 euros i el llibre ‘Michel. La voz que desgarró el telón de acero’ a10 euros. Les dues tarifes inclouen l’IVA. La regidora de Cultura, la independent Elvira Ciurana, insistia en què es tracta “d’una ordenança per a poder vendre el llibre i el CD de Michel”. Sobre la biografia, Ciurana explicava que “té una qualitat a l’altura d’un personatge, d’un artista, cantant, pintor, escultor, fill predilecte de Pego” com és Michel i és per això que destacava, reproduint paraules pronunciades per l’alcalde de la localitat durant la presentació del llibre a la Casa de Cultura de Pego, que “un llibre així no es deu regalar perquè no és com un llibre de festes, sinó que se li ret un reconeixement especial a l’artista pegolí, Miguel Samper Peiró”.

El punt s’aprovava per 9 vots a favor, els de l’equip de govern i 6 abstencions, les de l’oposició.

La darrera taxa, relativa a la implantació i aprovació de l’ordenança reguladora del preu públic per la venda d’entrades d’espectacles musicals. Més concretament per al concert de rock de la Fira, en el que actuaran Los Delinqüentes i La Gossa Sorda, presentant els seus últims treballs discogràfics, va ser el punt més polèmic i és que el regidor de Festes, l’independent Ricardo Cabrera no només va proposar el preu de les entrades del concert “de 8 euros anticipades, que es venen a la Casa de Cultura –i que ja estan a la venda- i 10 euros en taquilla”, sinó que també va dir el “cost brut d’este concert, sense comptar amb els ingressos, és a dir, la venda de tiquets, és de 52.606 euros amb IVA inclòs”.

La portaveu del Bloc, Marian Tamarit, li donava l’enhorabona al regidor de Festes “per apostar per un grup en valencià i del poble”.

La portaveu socialista, Anna Aparisi, va manifestar que des del PSPV “apostàvem per La Gossa Sorda des de ja fa temps”.

Des del PP, Paqui Orihuel, va admetre que “ens sembla bé que es promocione a grups de Pego, en este cas La Gossa Sorda, ens pareix fantàstic”, però afegia que “el que no ens pareix tan fantàstic és el despilfarro de diners”. Puntualitzava la popular que “això és un altre tema” i explicava perquè que “ens pareix que condensar 52.000 euros en promocionar un sol grup de Pego, ens pareix que eixos diners es podrien repartir en altres grups de Pego que també tindrien interès en participar, no en este concert, però en altre tipus de concerts o pensar un poc en l’agrupació musical de Pego, que estan formant a xiquets que seran els futurs músics de Pego”.

El regidor de Festes anunciava que la Banda Jove de l’Agrupació Musical de Pego “farà un concert a la Plaça en companyia de la Banda Jove de Castell de Castells”. D’altra banda, l’independent Ricardo Cabrera recordava a l’oposició que “el 25 de juny de l’any 1999, sent regidor Juan Sastre, es va fer un concert al camp del Pujol on no hi havia ordenança i allí es va cobrar taquilla; el que no sabem fins ara és què és el que es va cobrar, ni què és el que es va ingressar. I potser, Maite que estava allí a la taquilla ens podria dir que va passar en eixos diners”.

Reiterava Paqui Orihuel la idea que al PP “li pareix que hi ha una quantitat de diners que ens pareix elevada per a destinar-la només per a un tipus d’acte musical”. També confirmava que “ens pareixen molts diners per a la situació econòmica que tenim a Pego i en este ajuntament”.

L’independent Carmelo Ortolà, com a responsable d’Hisenda, desglossava els 52.000 euros del cost del concert de rock. “Los Delinqüentes, un conjunt d’àmbit nacional, de Jerez de la Frontera, perquè creiem que els pegolins es mereixen com a mínim algun acte, encara que estiguem en una crisi i el catxé d’aquest grup és de 30.000 euros. El catxé de La Gossa Sorda és de 5.000 euros. I la diferència és l’escenari, el muntatge, etc., tot en IVA inclòs”. Afegia Ortolà que “no està fent-se cap despilfarro perquè, si vosté recorda, per inclemències meteorològiques el Carnestoltes no es va poder fer i creiem que hi ha un sector del poble, la joventut, les persones que els agrada el rock, que tenen dret de divertir-se i malgrat que estem en crisi s’ha de fer un poc de diversió per a les persones i ja que no van poder divertir-se a Carnestoltes, doncs tenen l’oportunitat en un conjunt local i un foraster, poder tenir una nit de rock.”

686 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!