La Plataforma en defensa de la Llei de Dependència ha decidit mobilitzar-se per a aconseguir tot allò que creuen de dret i necessari

La Marina Alta és la comarca del País Valencià amb menys recursos per a les persones amb discapacitat. La manifestació està fixada per a l’11 de juny a les 7 de la vesprada a la Creu Roja de Dénia. La Plataforma ha convidat als 33 ajuntaments de la comarca, als tots els grups polítics i corporacions municipals.
Fa molts anys que estan reivindicant, a les diferents institucions, un Centre de Dia-Residència per a les persones dependents; i és que recorden des de la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència que quan acaben l’etapa en el col•legi d’educació especial no tenen un lloc on anar en aquesta comarca i s’han de desplaçar a altres centres molt allunyats, si hi ha vacants , o s’han de quedar a casa.

A més denuncien que no hi ha un Centre d’Atenció Primerenca que atenga les necessitats dels xiquets i xiquetes amb problemes des què naixen fins als sis anys. Apunten des de la Plataforma que l’estimulació en aquests primers anys és fonamental per al desenvolupament psicomotor.

D’altra banda, L’AMPA del CEE Raquel Payà, membre de la Plataforma, fa temps que demana l’ampliació del col•legi perquè aquest s’ha quedat menut i actualment té barracons amb les dificultats que això suposa per aquest alumnat.

Però també denuncien i recorden des de la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència que justament no s’està complint la Llei de Dependència. I afegeixen que “per acabar d’adobar-ho des de la MASSMA, la Mancomunitat de serveis socials de la Marina Alta, es vol posar fi al finançament del TAPIS, al Taller d’Adaptació Prelaboral d’Inserció Social, al qual acudeixen persones amb discapacitat d’entre 18 i 65 anys.

Davant totes aquestes mancances i necessitats i amb la nul•la resposta per part de l’administració la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència ha pres una sèrie d’iniciatives que recorden a la societat de la Marina Alta

“- Ens hem reunit amb diputats del grup Popular i Socialista de les Corts, i tenim una reunió pendent amb el grup de Compromís, per demanar-los tots aquests recursos, i sobretot dir-los que som ciutadants que tenim els mateixos drets que altres d’aquest País.

– Hem parlat i parlarem amb tots els alcaldes de la comarca perquè en tinguen consciència de la nostra problemàtica i puguen representar-nos i buscar solucions.

– El proper dia 11 de juny a les 19h ens manifestarem a Dénia perquè tota la societat conega les mancances de recursos de les persones amb discapacitat de la Marina Alta.”

A la reunió estan convidats tots els alcaldes i alcaldesses de la comarca, totes les corporacions municipals i tots els grups polítics de la Comarca.

La manifestació eixirà de la Creu Roja del Port de Dénia, per a discórrer pel carrer Marqués de Campo, Diana i acabar a la Plaça del Consell. La Plataforma pretén, entre d’altres coses, conscienciar a la resta de la societat sobres les mancances de recursos per a les persones amb discapacitat de la Marina Alta i apel•len a què “demà tots podem ser depenents”.
491 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!