La MACMA i les Tourist Info de la comarca ultimen el mapa patrimonial de la Marina Alta

La seu de la MACMA acollí ahir una jornada amb les tècniques i tècnics dels municipis de la comarca per tal d’ultimar els detalls del mapa cultural de la Marina Alta. La finalitat del mapa patrimonial no és només la de dotar els ajuntaments i les oficines de turisme d’un document vertebrador, sinó també enllaçar amb el món docent i la consegüent potencialitat didàctica del treball.

IMG_20180215_095023Ahir dijous es va reunir a la seu de la MACMA, convocats per l’entitat, tots els i les professionals de l’àmbit de Turisme i Patrimoni que treballen l’esmentada àrea des dels ajuntaments de la Marina Alta. Una trobada focalitzada en presentar als i les representants tècnics el mapa cultural i patrimonial de la comarca: una iniciativa de la Mancomunitat Cultural que es va avançar ara fa un any dins la celebració del 20è aniversari de l’entitat com a projecte per materialitzar el discurs de promoció i consolidació del territori comarcal que ha guiat les intervencions de l’organisme durant aquestes dues dècades. De fet, la presentació del projecte va tindre lloc durant les passades Jornades sobre Turisme, Sostenibilitat i Territori que la MACMA va programar a Beniarbeig el març de 2017 i on ja s’emplaçà els assistents a treballar en les dades que haurien de regir una cartografia innovadora i pròpia.

IMG_20180215_095145A través de la intervenció de Núria Gómez Bolufer, tècnica de la Mancomunitat i coordinadora del projecte, ahir es va explicar quin ha estat durant tots estos mesos el procés de confecció d’un mapa que es caracteritza per integrar l’element estètic il·lustrat junt amb la informació geogràfica física: una confluència gràfica d’alt valor pedagògic que pretén consolidar un material descodificable per tota mena de públic.

La finalitat del mapa patrimonial, apunten des de la MACMA, no és només la de dotar els ajuntaments i les oficines de turisme d’un document vertebrador, sinó també enllaçar amb el món docent i la consegüent potencialitat didàctica del treball. Al cap i a la fi, segons va matisar la tècnica responsable, es tracta d’un recurs comú, d’una ferramenta compartida, que ha de regir-se pel poder simbòlic i de síntesi, per la qual cosa el territori comarcal oferirà una visió transversal i heterogènia del concepte de patrimoni a través d’icones arquitectòniques, agrícoles, gastronòmiques o de l’entorn natural.

Des de la MACMA es valora molt positivament esta tercera trobada, així com el fet de reunir de nou l’experiència de les Tourist Info sota un mateix pla de treball. Cal dir que el mapa es troba en el seu tram final d’execució, per la qual cosa en poques setmanes es culminarà esta necessària i consensuada eina per a la vertebració i promoció conjunta de la Marina Alta.

1618 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!