‘Línea Verde’, l’app des d’on notificar incidències en via pública a l’Ajuntament de Pego

Gràcies a un conveni signat entre l’empresa que gestiona el fem a la localitat, l’empresa Línea Verde i el consistori, des de finals de 2017 la ciutadania de Pego compta amb una App mòbil gratuïta i una web que permet notificar incidències en la via pública a temps real a l’Ajuntament. A més, permet consultar qualsevol dubte d’àmbit ambiental, obtenint resposta en 24 hores (de dilluns a divendres) de forma també completament gratuïta.

linia-verda-1Les queixes perquè un carrer no es neteja massa, perquè un contenidor vessa brutícia, perquè una farola no funciona o perquè hi ha massa panderoles a l’estiu, l’estat en què es troben els parcs infantils o incidències similars, són habituals a l’Ajuntament de Pego. Per a intentar agilitzar la comunicació i millorar el servei, des del consistori, a través de la regidoria de Residus, a finals de 2017 es va signar un conveni amb l’empresa del fem, SAV i l’empresa Línea Verde per crear una app mòbil gratuïta per a iPhone/iPad o Android i una pàgina web amb la finalitat de resoldre de manera efectiva les incidències que la població detecte en la via pública i alhora fomentar la comunicació amb la ciutadania.

La nova App Línea Verde, es pot descarregar gratuïtament des de Google Play o des d’App Store. Una vegada fet, només queden tres passos per poder comunicar qualsevol desperfecte que detectes al municipi. Eixos passos són: 1) Seleccionar el tipus d’incidència que es vol comunicar 2) L’aplicació demana la ubicació per a geolocalitzar al mapa la incidència 3) Adjuntar una fotografia i un comentari explicant que passa.

linia-verda-3L’app dóna a triar entre via pública, serveis municipals i avisos. Entre tots tres apartats es poden notificar problemes en les voreres i calçades, en clavegueram, enllumenat públic, fem, mobiliari urbà, parcs i jardins, punts d’aigua, senyals i semàfors, neteja, plagues d’insectes, animals abandonats, recollida de mobles, retirada de vehicles, i altres.

linia-verda-2Una altra opció que permet fer l’app és consultar sobre qualsevol tema del que es tinga dubtes. Estes consultes personalitzades en principi són resoltes per especialistes i experts en la matèria que Línea Verde posa al servei de la ciutadania i de l’Ajuntament. En principi la resposta arribarà en un termini màxim de 24 hores. De De fet, des de l’Ajuntament informen que des de l’app la ciutadania rep informació sobre Medi Ambient elaborada per experts en la matèria.

linia-verda-4A més de l’app es posa a disposició de la ciutadania la pàgina www.liniaverdapego.org, a la que es pot arribar a través del web de l’Ajuntament de Pego. Es tracta d’un portal web mediambiental on es pot trobar una guia de bones pràctiques, una campanya mensual de sensibilització ambiental, recursos educatius, un canal d’estalvi energètic i de gestió RAEE, legislació bàsica i ordenances municipals, notícies mediambientals d’actualització diària, informació pròpia de l’Ajuntament i també permet fer consultes d’interès, que seran contestades en un màxim de 24 hores (sempre que siga de dilluns a divendres no festius).

1792 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!