La incidència de vaga frega el 100% a l’IES Enric Valor de Pego en segon cicle d’ESO i Batxillerat

Els i les estudiants han exigit amb la primera mobilització d’este curs, la immediata eliminació de les revàlides. La de 4t d’ESO, que si no se supera no permetrà accedir a Batxillerat ni tampoc permetrà obtenir el títol de la ESO, tot i tenir totes les assignatures aprovades; i la de 2n de Batxillerat, que si no és aprovada no permetrà l’obtenció del títol de Batxillerat. Les revàlides iniciat el curs, encara no estan definides.

Ahir dimecres es va dur a terme la primera mobilització en contra de la LOMCE d’este curs 2016/2017. Una vaga convocada per estudiants, però també per les famílies, ja que convocaven sindicats d’estudiants i la Confederació Espanyola d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (CEAPA). En esta ocasió el focus de la convocatòria es va situar en les revàlides, avaluacions externes que els adolescents de 4t de l’ESO (15 i 16 anys) i 2n de Batxillerat (17 i 18 anys) hauran de realitzar el pròxim mes de juny, si s’aplica la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa.

I és que la revàlida és el canvi més important que s’ha produït amb la LOMCE. Consistix en proves d’avaluació final a lacabar les distintes etapes, és a dir, una vegada acabat el curs. La revàlida de 4t d’ESO consistirà en 7 exàmens amb continguts de 3r i 4t. Qui no la supere no podrà accedir al Batxillerat i tampoc obtindrà el títol de la ESO encara que tinga aprovades totes les assignatures. «És a dir, un estudiant que suspenga esta revàlida eixirà al mercat laboral sense titulació, i els seus esforços durant quatre anys aprovant tot no servirà per a res», asseguren des dels sindicats d’estudiants.

La revàlida de 2n de Batxillerat consistirà en 8 exàmens sobre continguts de 1r i 2n que, de no ésser aprovada, negarà el títol del Batxillerat. «És a dir, s’eixirà al mercat laboral tan sols amb la titulació de la ESO. De res servirà haver aprovat totes les assignatures del Batxillerat perquè si se suspèn esta injusta revàlida seran dos anys d’esforços tirats a la brossa», lamenten els estudiants.

I van més enllà recordant que hi hauria una tercera revàlida, la que done l’accés a la universitat. «A més a més d’haver d’aprovar la revàlida del Batxillerat, la llei deixa oberta la possibilitat d’una tercera selectivitat a càrrec de la universitat en la qual vulguem estudiar i, com és previsible, de no ser aprovada tancarà les portes de les facultats», puntualitzen els joves.

Així, les revàlides són el motiu principal d’esta vaga, però alumnes i famílies també protesten contra la reforma educativa del PP en general i contra les retallades en educació que s’han produït i que “van a produir-se“.

Segons el Sindicat d’Estudiants van secundar la vaga al territori valencià un 85 % en ESO i un 70% en Batxillerat, el que «demostra que els estudiants estan deixant clar una altra vegada que no toleraran que açò continue i es continue afectant els seus drets per a tindre una vida digna”, va asseverar la portaveu del Sindicat.

El sindicat majoritari de l’ensenyament públic, lSTEPV, informava que el seguiment va ser del 90% en els instituts i del 65% en els col·legis valencians, unes xifres que coincidixen amb les facilitades per la Generalitat (entre el 85% i el 90% en els instituts). Per la seua banda, el conseller d’Educació, Vicent Marzà, va remarcar que en el seu departament estan d’acord amb les raons de les mobilitzacions de la comunitat educativa valenciana de hui respecte a la LOMCE “.

Pel que fa a l’IES Enric Valor de Pego, ahir va estar pràcticament buit, ja que de 3r d’ESO només van acudir 6 alumnes. No van acudir alumnes ni de 4t d’ESO, ni de Cicles Formatius i només van acudir dos alumnes de Batxillerat, però, apunten des de la Direcció del centre que estos van manifestar que «estaven de vaga, però que van acudir al centre perquè necessitaven preguntar uns dubtes de cara a un futur examen». Així les coses, la incidència de vaga a l’IES Enric Valor de Pego va fregar ahir el 100%.

En 1r i 2n d’ESO, cursos en què l’alumnat està obligat a acudir a classe, la incidència va ser més modesta, tot i que apunten des de la Direcció de l’IES Enric Valor, que un nombre destacat d’alumnes van presentar l’autorització de pares/mares o tutors que els permetien secundar la vaga convocada.

El president de la Ceapa va valorar que el seguiment de la vaga educativa va ser “positiu” i el va xifrar entre el 90% i el 100% en Batxillerat; entorn del 90% en 3r i 4t de l’ESO; en el 85% en 1r i 2n de l’ESO, i en el 60% en Primària i Infantil. El Ministeri d’Educació, per la seua banda, considera que la convocatòria va ser secundada per entre el 30% i el 40% de l’alumnat de Secundària. 

2827 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!