La Macma creix i aposta per la dinamització cultural de la joventut de la comarca

L’entitat aprova el pressupost de 2017 i, a més, integra el projecte Xarxa Jove: una iniciativa nascuda i consensuada des dels departaments de Joventut dels ajuntaments de la Marina Alta per tal d‘ampliar l’ideari de la Mancomunitat. En representació de l’Ajuntament de Pego hi va estar present la regidora de Cultura, Laura Castellà.

Ahir dimecres tingué lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament de Beniarbeig la sessió plenària extraordinària de la Mancomunitat Circuit Cultural de la Marina Alta, coincident amb la fi de l’exercici de 2016 i fonamentada principalment en abordar l’aprovació dels pressupostos de 2017. En eixa sessió l’Ajuntament de Pego va estar representat per la regidora de Cultura, Laura Castellà.

img_20161026_201745Dins del repàs dels punts importants del plenari, destacà l’aprovació inicial, que es va produir per unanimitat, d’una nova modificació dels estatuts de la Macma; un apèndix per mitjà del qual es documenta i ratifica la voluntat de l’entitat per “promoure i impulsar la dinamització i estimulació dels joves de la Marina Alta en matèria cultural i d’oci, així com proveir d’iniciatives i projectes mancomunats un segment generacional, el de l’àmbit de Joventut, en què cal focalitzar recursos i enfocaments especialitzats”. Aquest projecte, cohesionat sota el títol Xarxa Jove ha estat desenvolupat pels departaments de l’esmentada àrea dels pobles que integren la Mancomunitat amb la intenció d’aprofitar l’estructura administrativa de la Macma, tal com va explicar al ple José Ramiro, regidor de Joventut de l’Ajuntament d’Ondara en representació dels representants municipals que han desenvolupat la iniciativa.

img_20161026_201333Una línia d’actuació que complementa l’article originari d’objecte i competències de la Macma i que se suma a la modificació dels estatuts que s’encetà la passada legislatura, on ja es va incloure el turisme com a camp d’acció transversal de la Mancomunitat Cultural. En aquesta nova proposta, tal com matisà el President de la Macma Vicent Grimalt, “s’ha valorat un projecte molt positiu per als pobles de la Marina Alta pel que fa a la potencialitat d’una gestió conjunta en matèria de Joventut i dinamització cultural de l’esmentat segment generacional.”

L’aprovació inicial de modificació dels estatuts de la Macma per incloure la Xarxa Jove estarà durant 30 dies en exposició pública. D’altra banda, ha de ser aprovada per majoria absoluta per tots els Ajuntaments que hi formen part de la Mancomunitat i passar també el període d’exposició pública. Un procediment que pot allargar l’aprovació definitiva al voltant de mig any, com a mínim.

Durant la sessió plenària extraordinària de la Mancomunitat Circuit Cultural es van aprovar els pressupostos per a 2017, els quals foren votats per unanimitat, cal dir que aquests ascendeixen a 106.000 euros, un total que augmenta vora un 10% el pressupost anterior i que comprén, entre d’altres, la incorporació d’un auxiliar tècnic a jornada completa en el nou exercici: un exercici en què es demostra que la Macma creix en xifres i serveis gràcies al compromís dels ajuntaments de la Marina Alta per refermar la solidesa i poder vertebrador d’una administració mancomunada.

1548 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!