‘La guerra de sempre’ es projectarà el 8 d’abril a Pego

Es tracta del tercer documental de la sèrie ‘Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York’ produït per InfoTV i que aborda «la participació en política de molts d’aquells emigrants a Amèrica» com és Aquilino Barrachina.
A mitjans d’octubre de 2015 es projectava al cinema municipal Adéu, Amèrica, el segon documental de la sèrie Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York produïda per InfoTV. En este film es van poder veure els dos canvis fonamentals que porten amb si les persones que tornen d’Amèrica. D’una banda com els va canviar per a sempre la vida, sobretot d’aquells i aquelles que hi van poder treballar el temps suficient per omplir la butxaca i canviar de mentalitat. És cert que no van vindre rics, però amb els diners que havien estalviat, van comprar cases i bancals i van poder trencar la dependència que tenien dels jornals sovint massa prims que oferien els senyorets. Alhora, van tornar amb un canvi de mentalitat, amerats de la modernitat que els havia envoltat allà. Una nova mentalitat que van empeltar, poc o molt, als seus fills i als pobles on van viure.

La tercera ‘entrega’ de la sèrie, La Guerra de Sempre la podrem veure a Pego el divendres 8 d’abril, a les 19.30h., al cinema municipal. Per al seu director, Juli Esteve, este tercer film és «especialment emocionant» perquè «aportarà unes novetats i uns petits descobriments que, poble a poble potser se sabia, però que no s’havia pogut mesurar encara la dimensió d’un fenomen com és la participació en política de molts d’aquells emigrants a Amèrica».
Entre els exemples a ressenyar, el d’Aquilino Barrachina, alcalde de Pego durant la República i la Guerra «i que va ser un dels emigrants a Amèrica i que, uns dels grans impulsos que té per a entrar en política, és tot allò que ha vist als Estats Units»., apuntava Esteve. Detallava el director i guionista de la sèrie que persones com Barrachina «es conformen en aplicar el model que han vist, que és un model capitalista compassiu a tot estirar però que és infinitament més just que el que tenen ací».
822 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!