La Guàrdia Civil deté tres hòmens com a autors de 28 robatoris en habitatges de la Marina Alta

Els detinguts són tres espanyols, de 31, 33 i 36 anys, residents en Oliva, els quals estan passant hui mateix a disposició judicial. Se’ls imputa un total de 28 robatoris en cases de les localitats de Pedreguer, Orba i Benidoleig.

La Guàrdia Civil d’Alacant ha detingut tres espanyols, de 31, 33 i 36 anys, residents a la localitat d’Oliva, com els autors d’una sèrie de robatoris que venien patint les diferents partides rurals i urbanitzacions de la Marina Alta, concretament dels municipis de Pedreguer, Orba i Benidoleig. Als tres hòmens se’ls imputa l’autoria d’un total de 28 robatoris en habitatges, és per això que la Guàrdia Civil dóna per finalitzats i aclarits, estos fets delictius que havien provocat una gran preocupació entre el veïnat de la comarca.

Des del mes de novembre del passat any 2016, els agents de la Guàrdia Civil enquadrats en l’Equip Roca de Calp (dedicat als delictes que afecten zones de camp, explotacions agrícoles i ramaderes, així com també robatoris i furts de coure produïts en zones disseminades), van advertir un repunt de robatoris en habitatges, tant en partides rurals com en urbanitzacions en els termes municipals de Pedreguer, Orba i Benidoleig.

Imagen1Tots estos robatoris compartien el mateix modus operandi; els autors tallaven la tanca perimetral d’allà on anaven a furtar, si la hi havia i, posteriorment, forçaven la finestra o porta mitjançant alçament i, en última instància, la reixa protectora de la finestra, si la hi havia. La reixa era arrancada dels seus ancoratges picant la paret a cisell, una manera d’actuar molt característica, però poc vista per la zona i que feia indicar que l’autoria era la mateixa en tots els casos.

Els objectes sostrets en estos fets sempre eren del mateix tipus; ferramentes, joies, bijuteria, aparells d’electrònica, com ara televisors, ordinadors, telèfons mòbils, etc.

Per tot això, els agents de l’Equip Roca de Calp van començar una dedicada investigació, intercanviant informació amb les Policies Locals dels diferents municipis perjudicats, amb l’objecte d’aclarir com més prompte millor esta sèrie de robatoris en la comarca.

El passat dia 22 de novembre del 2016, els agents van rebre un avís d’un robatori que s’estava cometent en eixe mateix instant en una propietat situada en la carretera CV-731 la que unix Benidoleig amb Orba. Van acudir ràpidament al lloc i es van detindre a tres hòmens, tres espanyols de 31, 33 i 36 anys, residents en Oliva. Estos van ser interceptats en les rodalies del lloc indicat. En el seu vehicle, es van trobar diversos objectes susceptibles d’haver sigut sostrets, com ara un televisor (que tractaven d’ocultar en el seient posterior, baix uns plàstics), diversa bijuteria, un rellotge de cavaller, un portamonedes de senyora, una motobomba d’aigua, entre altres. També es van trobar ferramentes contundents, perfectament útils per a escometre fets delictius, com a tornavisos de diverses grandàries, una maça, dos potes de cabra, alicates, tenalles i diversos parells de guants.

Després d’esta primera detenció, es van analitzar minuciosament totes les denúncies prèvies existents en la Marina Alta per fets semblants, aclarint els agents en el dia d’ahir l’última d’elles. Com a resultat els van imputar als tres detinguts un total de 28 fets delictius. Els tres estan passant a disposició judicial novament hui, dimarts 17 de gener.

 

1977 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!