La Generalitat Valenciana declara demà 19 d’abril dia de dol per les víctimes de la COVID-19

La Generalitat Valenciana ha declarat el diumenge 19 d’abril dia de dol oficial en tota la Comunitat. Demà les banderes dels diferents edificis oficials onejaran a mitja asta com a mostra de respecte, condol i reconeixement a les persones que han perdut la vida a causa del coronavirus. Fet al que s’adhereix el consistori pegolí. La Generalitat també convoca als veïns i les veïnes a guardar 3 minuts de silenci a les 12 hores des dels balcons.

El comunicat oficial publicat per la institució valenciana assenyala: «La societat valenciana està commocionada pels greus efectes en la salut pública provocats per la Covid-19 a la Comunitat Valenciana, en el conjunt d’Espanya i en els països més colpits per aquesta pandèmia global».

A més, el missatge que llança la Generalitat Valenciana també reivindica la reacció que ha tingut la societat valenciana davant la pandèmia: «Ha sigut admirable des del primer moment. És un exemple de responsabilitat, esforç i unitat. Des de les persones més exposades en la lluita contra el virus, fins als treballadors, les treballadores i les empreses que estan garantint el funcionament dels serveis públics essencials».

La declaració del Govern valencià valora la ciutadania i ho assenyala d’aquesta manera en el comunicat: «Tota la ciutadania ha complit el confinament domiciliari decretat per l’estat d’Alarma del 14 de març d’una manera immensament majoritària, i està donant una lliçó de gratitud, serenor i esperança eixint cada vesprada a aplaudir al balcó i mantenint viu l’«Esperit de les Huit de la Vesprada» com a símbol d’unitat i responsabilitat».

 

1151 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!