Els Moros i Cristians de Pego se suspenen fins l’any que ve i mantenen la capitania

La Junta Coordinadora i la Junta de Caps de filà de les 13 filades que formen els Moros i Cristians de Pego s’han reunit aquesta setmana en una sessió extraordinària telemàtica en la que es s’ha decidit suspendre les festes de Moros i Cristians de Pego 2020  fins l’any 2021. La decisió ha segut unànime i compta amb el suport del responsable de festes de l’Ajuntament de Pego, l’alcalde Enrique Moll Briones.

Segons ha informat la Junta Coordinadora de Moros i Cristians de Pego: «Les diferents activitats lúdiques, festives i culturals previstes per als mesos de maig i juny impliquen saturació de gent i aquest fet podria tindre efectes negatius en l’evolució de la corba de contagis». A més, la Junta Coordinadora ha valorat els efectes econòmics que està ocasionant aquesta crisi sanitària i asseguren: «tindrà conseqüències dins del món fester».

S’ha estudiat la possibilitat d’aplaçar la festa als mesos de setembre i octubre, però segons ha explicat la presidenta de la Junta Coordinadora, Núria Gómez, aquesta opció és poc probable degut a l’evolució de la pandèmia.

Un dels altres motius pels quals la festa queda suspesa fins l’any 2021 és la importància que té la ciutat d’Alcoi respecte la celebració de les festes de Moros i Cristians d’altres localitats.

Pel que respecta als càrrecs de la capitania 2021 seguiran igual que enguany. Segons informa la Junta Coordinadora en el seu comunicat «aquesta any queda congelat»Per tant, la capitania 2021 seguirà en mans de la filà Almogàvers que, al mateix temps, celebrarà, l’any que ve,  50 anys des de la seva formació. El seu Capità Vicent Miralles Bèrnia, afronta la situació positivament.

La filà capitana s’ha vist afectada econòmicament. Davant la situació han hagut de suspendre activitats programades i concertades, explica el capità Vicent Miralles.

Al llarg de la reunió es van proposar diferents esdeveniments participatius per aportar llum i reactivar l’economia dels negocis locals. Propostes que, segons ha explicat Núria Gómez, es queden damunt la taula. 

A més, els membres de les filades mostren la seva passió pels Moros i Cristians i proposen, per al dia de la festa, diferents projectes via xarxes socials.

 

1510 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!