La Generalitat impulsarà el turisme d’autocaravanes en els municipis de l’interior

La comissió del Fòrum de Municipis d’Interior de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies s’ha reunit aquest dilluns amb la presència de la directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT), Jeannette Segarra. En la reunió s’ha presentat el nou servei d’Agents de Desenvolupament Local per a municipis AVANT i per als de menys de 1.500 habitants, a més de l’acord amb l’Institut Valencià de Finances (IVF) per a formar al personal dels ajuntaments en la cerca d’oferir un millor servei d’assessorament financer a la ciutadania.

La directora general ha presentat al Fòrum una proposta per a impulsar una xarxa de serveis per a les autocaravanes, anomenats “Punts nets AVANT”, a l’interior de la Comunitat Valenciana. La mesura ha obtingut el suport del Fòrum, que s’ha sumat per a donar espenta a aquesta mesura.

L’autocaravana és un “vehicle habitatge” totalment autònom i compta amb depòsits per a l’aigua neta, un altre per a l’aigua una vegada utilitzada (dutxa, lavabo i aigüera) i un vàter químic. Cada dos o tres dies, l’autocaravana necessita anar a un punt per a buidar les aigües grises i les negres i per a emplenar el depòsit d’aigua neta. Això es fa en els anomenats Punts de Buidatge Ecològic.

Els usuaris d’autocaravanes fan servir aplicacions que els marquen on estan els Punts de Buidatge Ecològic. Per tant, “tot municipi que compte amb un punt net es converteix automàticament en potencial receptor d’aquest turisme”, ha apuntat la directora general.

En aquesta línia, el Fòrum ha celebrat reunions amb Urbanisme per a conéixer els requisits tècnics escaients perquè un municipi puga impulsar aquesta infraestructura bàsica, que a penes necessita d’una superfície d’uns 30/40 metres quadrats que té un cost d’execució assumible per a la majoria dels municipis. Més encara si es té en compte el suport que donaran diferents administracions (diputacions i Generalitat) que ja estan oferint als municipis per a implantar mesures que fomenten la reconstrucció econòmica i social d’aquests.

L’objectiu de la directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblament és encarregar un projecte d’execució, amb tots els detalls tècnics, perquè els ajuntaments que mostren el seu interés només hagen d’encarregar-se de l’execució. L’ajuntament s’estalviaria els costos del projecte i, a més, la Generalitat comptaria amb una imatge homogènia en la seua xarxa de Punts Nets AVANT.

Aquestos punts tindrien panells turístics amb la informació dels atractius del municipi, així com de l’entorn, per a aprofitar al màxim les potencialitats del món rural. Segarra ha insistit en “la repercussió positiva que tindrà facilitar la mobilitat d’aquestes autocaravanes per l’interior de la Comunitat Valenciana, perquè ajudarà al xicotet comerç, bars, restaurants, empreses de serveis turístics, etc.».
848 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!