Ja està actiu el web telematricula.es per a tramitar l’admissió telemàtica dels estudiants per al pròxim curs

La Conselleria d’Educació, Ciencia i Esport ha creat el web telematricula.es per a fer l’admissió escolar telemàtica per al pròxim curs 2020-2021 a qualsevol etapa educativa de manera ràpida i senzilla.

Les famílies només necessiten tindre a mà el DNI o NIE per a obtindre la clau d’admissió necessària per a fer aquesta tramitació que es realitzarà, majoritàriament, a través d’Internet.

El web telematricula.es naix amb l’objectiu d’afavorir que la gran majoria de la població que ha d’efectuar aquest tràmit puga fer-ho des de casa i que no es desplace a cap centre educatiu.
Aquest procediment és sobretot important per a aquelles famílies que escolaritzen per primera vegada fills i filles en aules de 2 anys gratuïtes i en Infantil de 3 anys, així com per a aquells estudiants que inicien un cicle formatiu d’FP o volen cursar 1r de Batxillerat.

En la resta d’etapes educatives les famílies utilitzen aquest procediment en menor mesura, ja que només s’ha de fer servir per a canviar els fills i filles de centre educatiu per raons com, per exemple, el canvi de residència d’una població a una altra.

Cal recordar que el procés d’admissió en Infantil i Primària es farà del 8 al 16 de juny i en la resta d’etapes del 17 al 25 de juny.
En el web telematricula.es hi ha diferents finestres que estaran actives per a cada moment del calendari d’escolarització. És per això que ara ja es pot consultar informació bàsica sobre el procediment en l’apartat de preguntes freqüents.

No obstant això, per a iniciar la tramitació el que cal és obtindre la ‘clau d’admissió’. Hi ha una finestra específica per a obtindre-la i aquesta clau es podrà generar a partir del 8 de juny en Infantil i Primària, no abans; i a partir del 17 de juny en la resta d’etapes educatives, no abans.

En les etapes d’Infantil i Primària, la presentació de sol·licituds telemàtiques d’admissió es farà en el web telematricula.es del 8 al 16 de juny. La informació de les llistes provisionals es farà pública l’1 de juliol i les persones que vulguen fer reclamacions al respecte tindran de l’1 al 3 de juliol per a tramitar-les amb la clau d’accés. Les llistes definitives es publicaran el 10 de juliol i la matriculació efectiva la faran les famílies del 13 al 29 de juliol.

En la resta d’etapes, la presentació de sol·licituds telemàtiques d’admissió es farà en telematricula.es del 17 al 25 de juny.
La informació de les llistes provisionals en ESO i Batxillerat es donarà el 15 de juliol i es podran efectuar reclamacions des d’aquest dia fins al 17 de juliol. Les llistes definitives es publicaran el 27 de juliol i s’establiran dos períodes de matriculació: del 28 al 31 de juliol i l’1 i 2 de setembre.
En el cas de l’FP Bàsica, les llistes provisionals es publicaran el 13 de juliol. Es podrà reclamar del 13 al 15 de juliol. Les llistes definitives es faran públiques el 27 de juliol i la matriculació serà del 22 al 28 de juliol.
Pel que fa al grau mitjà i grau superior d’FP, les llistes provisionals es publicaran el 20 de juliol. Es podrà reclamar del 20 al 22 de juliol. Les llistes definitives es faran públiques el 29 de juliol i la matriculació serà de l’1 al 9 de setembre.

Hui s’ha fet davant notari el sorteig de les lletres de desempat, que són les lletres que s’utilitza en aquells centres educatius on hi haja empats a punts en el barem entre els aspirants. Es prioritza els alumnes segons la puntuació més gran obtinguda successivament en els 9 criteris establerts. No obstant això, quan hi ha candidats empatats és quan s’utilitza el sistema de lletres per a desempatar en cas que hi haja més sol·licituds que places en eixe centre educatiu… Les lletres resultants han estat QU per al primer cognom i OO per al segon cognom.
Cal recordar que s’ha modificat la fórmula per fer-lo encara més just, optant per un sistema de doble lletra en lloc d’una sola.
1065 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!