La gastronomia pegolina protagonista en la primera jornada de FITUR

Crosta, figatells i coques escaldades, aquest ha estat el menú amb el qual s’ha presentat Pego en la primera jornada de la nova edició de la Fira Internacional de Turisme (Fitur) que es celebra aquesta setmana a Madrid.


Rafel Frau (restaurant Rafel), José i Pepa Dominguis (bar Zorrilla) han estat darrere dels fogons de l’estand gastronòmic de la Comunitat Valenciana, rodejats de curiosos i curioses que han volgut conéixer els secrets dels tres plats més destacats de la gastronomia pegolina.


Els tres restauradors han preparat una crosta que ha deixat sorpresos els visitants de l’estand. “Sabem que és un plat que no deixa mai ningú indiferent”, ha comentat Frau mentre els seus companys de cuina donaven a degustar el plat d’arròs autòcton de Pego. Ha tingut una bona recepció doncs tot i que la presentació ha començat a les 16.30 hores, no ha quedat ni un plat de degustació, “només ens queda que escurar la cassola”, ha indicat Frau en to humorístic.


Els i les presents han pogut degustar també els figatells. Els restauradors han explicat quins són els ingredients necessaris per a fer un bon figatell, “que la matèria primera siga de primera qualitat és imprescindible”, ha indicat José Dominguis. Un plat que també ha agradat als presents doncs no han deixat cap dels més de trenta figatells que s’han cuinat, “hui crec que no tindrem res per a dinar, però estem encantats que la cuina pegolina tinga tan bona recepció”, ha indicat Frau als presents.


El tercer dels plats presentats, la coca escaldada amb gambeta de riu, tampoc ha defraudat. De fet ha estat el plat que més ha sorprés als presents, especialment pel seu sabor. “A Pego, a més de la gambeta, la coca la podem menjar amb ou dur, tonyina o verdures, entre d’altres”, ha indicat Pepa Dominguis.


“No hi ha millor carta de presentació que la gastronomia i creguem que nosaltres, amb la nostra cuina, sempre eixim guanyant”, ha apuntat el regidor de Turisme, Ricardo Sendra, qui, juntament amb l’alcalde Enrique Moll i la regidora de Festes, Anna Llopis, ha acompanyat els cuiners pegolins. El regidor ha volgut agrair els restauradors “la seva predisposició a participar en aquesta cita tan important per a promocionar-nos al nostre país i la resta del món”.


Demà Pego també serà protagonista a Fitur, en aquesta ocasió es donarà a conéixer el Carnestoltes i el Festival d’Arts Escèniques. Aquest any s’ha apostat per fer una promoció d’aquesta festa des de la perspectiva d’una família pegolina.

 

283 Visites
Hola!!