La Fundació Aquae fa seguiment, un any després, del sembrat a les muntanyes de Pego

El 14 de desembre de 2015 la Fundació Aquae (Hidraqua) i el Grup Sylvestris iniciaven un projecte de regeneració de terreny forestal arrasat per les flames al maig de 2015. Des de hui i fins a finals de setmana la Fundació Aquae farà seguiment d’aquella sembra de bellotes per potenciar el creixement d’arbustos i arbres autòctons com l’alzina, la carrasca o la coscolla i en plantarà de noves.

Un any després de sembrar bellotes per potenciar el creixement d’arbustos i arbres autòctons com l’alzina, la carrasca o la coscolla en 10 hectàrees de parcel·les municipals situades a la zona del Miserà, la Fundació Aquae ha iniciat hui un seguiment del projecte que va estar coordinat des de les regidories de Medi Ambient i Agricultura de l’Ajuntament de Pego. Este seguiment es realitzarà durant el que queda de setmana i té com a finalitat conèixer l’evolució d’aquella sembra realitzada el 14 de desembre de 2015. A més, també es té la intenció de plantar noves bellotes en algunes hectàrees més.

Recordem que, tot i que quan es va iniciar este projecte feia pocs mesos que Pego, l’Atzúbia, la Vall de Gallinera i la Vall d’Ebo havien vist, impotents, com el foc arrabassava bona part de la vegetació de les seues muntanyes. I, segons les indicacions de la Conselleria de Medi Natural havia de passar més temps per poder actuar sobre el terreny. No obstant això, en aquell moment, desembre de 2015, la Conselleria va donar el seu vist-i-plau al projecte presentat per la Fundació Aquae i el Grup Silvestris, en tractar-se de sembra i no de replantació directa d’espècies.

not5660
Foto de fa un any durant la sembra de la Fundació Aquae a les muntanyes de Pego

La Fundació Aquae i Sylvestris van optar per la sembra perquè esta constituïx una alternativa de repoblació forestal econòmica, àgil i de baix impacte respecte a les habituals plantacions, la qual cosa la convertix en una opció ideal per a la restauració de zones devastades per incendis forestals o molt abruptes. De fet, en esta ocasió, a més d’avaluar l’impacte d’aquella sembra, la idea de la fundació d’Hidraqua és sembrar més bellotes al llarg d’unes quantes hectàrees més de les parcel·les municipals.

A Pego es va optar per sembrar bellotes, fruit de l’alzina, la carrasca, el roure o la coscolla perquè es tracta d’arbres i arbustos autòctons de les muntanyes mediterrànies més resistents al foc que els pins que tan abunden al bosc mediterrani. Les llavors que es van sembrar fa un any eren de dimensions entre mitjanes i grans i s’esperava que durant la tardor de 2015 arrelaren i en primavera començaren a traure la tija. Ara avaluaran quantes d’aquelles llavors han arrelat finalment i com ha estat el seu creixement.

 

1750 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!