Tècnics de la Conselleria d’Educació i de l’empresa Construcciones Tecar visiten el CEIP Ambra per determinar les obres a realitzar per revertir les deficiències que pateixen les instal·lacions

Les obres començaran dilluns que ve a les 8.30h del matí en la zona de l’aparcament per evitar al màxim les molèsties en l’activitat docent. Està previst que les obres s’executen en dos mesos. Els tècnics de la Conselleria i l’empresa que realitzarà les obres han comprovat la dificultat que presenta la construcció del conjunt arquitectònic, atenent que s’ha d’actuar en les 400 ‘repises’ de les finestres i en tota cornisa superior de l’edifici. Des de la Regidoria d’Educació es demana que, tant el cos docent com l’alumnat, disculpen les molèsties que este trastorn els pot ocasionar i recorda que l’Ajuntament es farà càrrec de la neteja de les obres que no cobrisca l’empresa.

El passat 18 de febrer el Síndic de Greuges remetia a la Conselleria d’Educació i a l’Ajuntament de Pego la seua recomanació sobre la situació del CEIP Ambra de Pego, després d’haver estudiat els informes que tant una administració com l’altra li van remetre i concloïa que l’alumnat del col·legi públic Ambra «ha de suportar unes instal·lacions escolars deficients i insegures que els col·loquen en una situació de desigualtat respecte a altres alumnes que sí que disposen d’instal·lacions òptimes per a la impartició de l’ensenyament; circumstància esta que no pot ser emparada per esta Institució».

10 mesos després, personal tècnic de la Conselleria d’Educació i de l’empresa que es farà càrrec de les obres, Construcciones Tecar, han visitat el centre educatiu pegolí per comprar les actuacions a realitzar abans de l’inici de les obres. En eixa visita han comprovat la dificultat que presenta l’edifici en si, ja que hi ha llocs que tenen molt difícil accés amb el material mecànic adient per a l’actuació a realitzar, és a dir, amb una cistella elevadora mecànica.

Les principals deficiències detectades en les instal·lacions del CEIP Ambra van estar «clevills, humitats i esquerdes en el cobriment dels porxos, clevills substitutius de juntes de dilatació en els diferents cossos que conformen el centre, humitats generalitzades, clevills per expansió de les armadures de les peces en dos parts en els ampits que poden provocar danys irreparables», així com «el mal estat que presenten els coixinets i vessa-aigües del centre».

Amb estos antecedents, Construcciones Tecar haurà d’actuar, a partir dilluns 19 de desembre a les 8.30h., en les 400 ‘repises’ de les finestres del centre educatiu i en tota la cornisa superior de l’edifici.

L’obra està previst que es finalitze en dos mesos, tot i que des de l’empresa han comunicat a la direcció del Ceip Ambra que la seua intenció és finalitzar-la abans. L’empresa començarà a actuar en la zona de l’aparcament per no afectar tan directament la zona de docència. La idea és que durant les vacances de Nadal, quan l’escola estiga sense activitat, s’actue sobre el cos principal del centre i, posteriorment, s’anirà obrant a trams per molestar el mínim possible el funcionament normal del centre educatiu Ambra.

Des de la Regidoria d’Educació, el seu titular, José Merí, demana que, tant el cos docent com l’alumnat, «disculpen les molèsties que este trastorn els pot ocasionar», atenent que les obres suposen millores, però també, sorolls, pols i altres entrebancs previs. Així mateix, Merí recorda que «l’Ajuntament es farà càrrec de la neteja de les obres que no cobrisca l’empresa».

 

2043 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!