La Fiscalia demana fins a 9 anys de presó per als 14 joves antifeixistes de Pego pels fets d’octubre de 2020

La Fiscalia demana penes de fins a quasi 9 anys de presó per a les 14 persones encausades pels fets ocorreguts a Pego el 18 d’octubre de 2020. Recordem, tot començà quan una trentena d’ultres del grup neonazi Gandiablues, que acompanyava al Club de Futbol Gandia en el seu desplaçament a Pego, va recórrer els carrers del municipi fent apologia del nazisme en les hores prèvies al partit contra el Pego Club de Futbol al Cervantes. Aquests fets provocaren una resposta per part de joves pegolins de caire antifeixista, què, segons la versió oficial, desembocà en uns altercats en finalitzar el partit, la qual cosa va suposar la detenció en les hores posteriors d’un bon nombre dels antifeixistes, 14 dels quals han estat encausats.

Les vistes preliminars del cas han tingut lloc al Jutjat d’Instrucció nº2 de Dénia. 14 veïns de Pego, d’entre 19 i 25 anys, estan imputats per desordre públic. A dotze d’ells se’ls acusa també d’atemptar contra l’autoritat i causar lesions a agents de Guàrdia Civil, delictes pels quals el Ministeri Fiscal demana fins a 8 anys i 11 mesos de presó. Els altres dos estan imputats per amenaçar agents de l’autoritat i per a ells la Fiscalia proposa una condemna de tres anys i dos mesos de presó.

Però, segons han indicat els joves processats, les penes que han demanat les acusacions particulars, que representen a sis agents de la Guàrdia Civil, són menors a les que proposa la Fiscalia. Demanen un màxim de 3 anys i 2 mesos per a un dels joves; i 5 anys i 10 mesos per als 13 restants.

La defensa demana l’absolució dels processats. Els joves han manifestat a Ràdio Pego que consideren que «aquestes penes són desproporcionades», i afirmen que veuen «una intencionalitat en processos judicials com aquest», que no és una altra -han dit- que «desmobilitzar el moviment antifeixista».

Divendres pròxim, dia 18, a les set de la vesprada tindrà lloc una concentració a la plaça de l’Ajuntament de Pego, organitzada pel grup que dóna suport a les 14 persones processades. La concentració servirà per a iniciar a una campanya de solidaritat, amb la intenció de recolzar els 14 joves encausats i manifestar públicament que les penes que se’ls vol imposar “són injustes i desorbitades”.


La finalitat d’aquesta iniciativa -en paraules textuals de l’organització de la protesta- és també denunciar el fet que «el feixisme està gaudint d’una total impunitat».

El grup de suport té previst dur a terme tot tipus d’activitats, lúdiques i culturals, amb les quals recaptarà fons que serviran per a fer front a les despeses econòmiques que comporta el procés judicial, el qual passarà ara a l’Audiència Provincial d’Alacant.
947 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!