La Filà Beduines, amb Leonor López Antón al capdavant, proclamades Capitania Mora 2017

Dissabte a la nit, amb la presentació oficial de la Capitania de les Festes de Moros i Cristians de Pego d’enguany es van iniciar els actes de celebració dels 50 anys de la desfilades pels carrers de la localitat de manera ininterrompuda. La Filà Beduines va assumir la Capitania en 2002, en 2008 i ara en 2017. Enguany amb el lideratge de Leonor López Antón que, va afirmar que, «encara que no vaig nàixer a Pego em sent pegolina», alhora que ressaltava de la seua filà, Beduines, que va ser «gràcies a elles estic ací, representar-vos com a capitana». En l’acte també s’informava que la Junta Central de Moros i Cristians està dirigida actualment per una gestora.

18922095_1317645834997703_2463468222485677985_nDissabte passat la família mora i cristiana de Pego va viure l’acte previ a les seues festes, la presentació oficial de la Capitania que enguany ha recaigut en la Filà Beduines, qui triava per representar els Moros i Cristians de Pego 2017, Leonor López Antón.

20170603_213846Les encarregades de conduir la presentació, però també el lliurament dels premis dels dos concursos de cartells anunciadors de la Festa de Moros i Cristians, van ser Rosa Maria Bolta i Carla Pascual, en representació de la Junta Central de Moros i Cristians, que és qui organitza l’acte. Explicaven, entre d’altres coses, que «enguany hem fet un xicotet canvi en la direcció de la Junta Central. P1320317Hem conformat una junta gestora perquè organitze totes les tasques i porte endavant la resta de filades pel camí comú que creiem, devem seguir». De tota manera, aclarien que este no fet no lleva a què continua sent una Junta Central «de la qual formem part totes les filades, en la qual cadascú té la seua tasca». No obstant, «aquelles tasques que són de més responsabilitat i control, les hem agafades la gestora, les altres han quedat repartides entre una o dues filades depenent de la feina que suposaren, de manera que tots estem col·laborant en parts iguals en la mateixa direcció i el mateix esforç».

20170603_214447Abans de donar protagonisme a la Filà Beduines i a la seua capitana, les presentadores van lliurar els premis del concurs de cartells infantils. La guanyadora del concurs va ser Maria Miralles Vicens, del CEIP Ambra, el segon premi el va aconseguir Josep P. Ferrando del CEIP Rosalia Bondia (qui no va poder assistir) i el tercer premi va ser Manel Cambrils Bordes del CEIP Ambra.

20170603_21460720170603_214643A continuació es van lliurar el premi del concurs de cartells a la millor artista local, Rosa Mari Pérez Pérez i el guanyador del concurs, Miguel Ángel Bonilla, d’Agullent i coneixedor d’este esdeveniment perquè no és la primera vegada que guanya el concurs.

P1320340Arribat el moment de presentar oficialment la Filà Beduines com a filà capitana mora 2017, Victòria Mengual Cots, primera capitana beduina l’any 2002, era l’encarregada de presentar a la nova cabdilla de la Festa de Moros i Cristians de Pego, en una data ben especial, la de celebració dels 50 anys desfilant pels carrers a finals de juny, com enguany que ho faran el 22, 23, 24 i 25 de juny.

Ressaltava Victòria que han intentat que tot isca perfecte en l’any de la capitania, tot i que saben que és ben difícil. S’emocionava Victòria Mengual en presentar la capitana beduina 2017, Leonor López Antón, qui pujava a l’escenari abraçada pels aplaudiments de tota la sala.

P1320364Leonor López Antón, qui va brillar per sobre de tota la resta de mores, moros, cristianes i cristians, va destacar que, «encara que no vaig nàixer a Pego em sent pegolina» i de la seua filà, la Filà Beduines, va ressaltar que va ser «gràcies a elles que estic ací. Van ser elles les que em van elegir per a representar-vos com a capitana. I havia de ser-ho sí o sí perquè sóc la més veterana». Després d’agrair a aquelles persones que l’han recolzada des del minut 1 com són els seu home i el seu fill, però també les seues cosines, els seus amics i les capitanes que l’han precedida en el càrrec, va desitjar a «moros, cristians i simpatitzant que gaudiu de la festa» i va convidar a tot el món a acudir a la seua càbila.

2869 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!