La Festa Estellés a Pego escampa la poesia

Ho feia divendres passat a la Casa de Cultura amb ‘Tresors de llum’ i continuarà esta setmana amb la presentació de ‘Pugem amb globus’, l’últim poemari, musicat, de Maria Dolors Pellicer i amb una lectura popular de poemes.
‘Tresors de llum’, poemes de Josep Orihuel recitats per ell mateix, embolcallats per la música al piano de Clàudia Ortolà i a la percussió d’Adrià Alzina és el que es va poder escoltar divendres passat a la Casa de Cultura de Pego. Una activitat inclosa dins la Festa Estellés a Pego que organitza la Comissió Estellés que va nàixer l’any passat amb l’objectiu “celebrar unes jornades dedicades a la poesia i a la figura de Vicent Andrés Estellés”, recordava Maria Seguí a l’auditori.
La Festa Estellés va vindre precedida per l’exposició itinerant muntada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, ‘Joan Roís de Corella i el seu temps’, que va restar exposada a la Casa de Cultura durant una setmana perquè les persones amb curiositat descobriren que “Roís de Corella escriu, tant en prosa com en vers, gèneres que sovint juxtaposava”o que “Corella és el gran estilista de la llengua del segle d’or valencià; un estilista que du este instrument expressiu a les últimes conseqüències i que podria haver obert el camí a una literatura del renaixentista i barroca de gran volada”.
El recital ‘Tresors de llum’ obria la Festa Estellés a viure, en viu, la poesia. En este cas, amb la interpretació pròpia dels versos escrits per Josep Orihuel, poeta i rapsode. Bressolats per la música de Clàudia Ortolà i Adrià Alzina. Orihuel explicava que enguany fa 25 anys que va escriure el seu primer poema i es complixen 15 anys que va recitant-los pel món.La Festa Estellés continua esta setmana escampant la poesia per tots els racons de Pego des de la Casa de la Cultura. Queden dos cites importants. Divendres 7 de novembre, a les 20h., Maria Dolors Pellicer ens convida a un viatge molt especial. En esta ocasió la poetessa s’acompanya de Rubén Suárez i Tina Pla per convidar-nos a què ‘Pugem amb globus’. La Festa Estellés presenta l’últim poemari, musicat, de l’escriptora d’Oliva afincada a Pego.
Dissabte, 8 de novembre, a les 19h., la Festa Estellés de Pego ens proposa una lectura popular de poemes. L’objectiu és que totes aquelles persones que tinguen ganes de recitar un poema, d’Estellés o de qualsevol altre poeta o poetessa que s’inscriga i ho compartisca amb la resta de la gent. Les inscripcions es poden fer a estellespego@hotmail.com o a la Casa de Cultura.
617 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!