La festa de Sant Antoni continua congregant centenars de persones a Pego

Tant durant la celebració de la II plantada de pi al Pla de Font com en la romeria a l’ermita amb la imatge del sant.
El sol va lluir este cap de setmana passat. Va ser com un somriure als carreters perquè celebraren Sant Antoni, amb fred, però amb l’alegria que dóna l’astre rei. La segona plantada de pi al Pla de Font va tornar a comptar amb centenars d’espectadors amb ganes de saber com acabaria l’aventura. No va ser fàcil plantar-lo, el pi, però després de diverses maniobres, d’haver de tallar part del tronc per poder alçar-lo, per fi van aconseguir plantar-lo un nodrit grup d’homes. Als carreters se’ls van afegir d’altres que estaven pel Pla de Font mirant l’espectacle. Entre tots, com hem dit van aconseguir alçar-lo al bell mig de la plaça.

El nou president dels carreters, Aquilino Domínguez, manifestava que el càrrec és una manera d’ajudar-se uns als altres, de combinar afició i responsabilitat. Sobre la II plantada de pi Aquilino confirmava que enguany les coses havien anat millor que l’any passat, en la primera edició.

Vicent d’Astàsia valorava esta segona plantada com a «especial», entre d’altres coses perquè enguany havien acudit carreters de Xàbia i Bellreguard el que «dóna molta sensació de companyerisme».


El regidor d’Esports i Festes, Raül Tamarit, agraïa l’esforç del Club esportiu Els Carreters per esta festa que desperta tanta expectació, assenyalant el gust que dóna vore el Pla de la Font ple de gent.
Diumenge, la romeria de Sant Antoni va tornar a ser un èxit de participació. Amb milers de persones congregant-se al voltant de l’ermita per a assistir a missa, per a fer els tres tombs al temple curar-se en mals de panxa per a tot l’any, beneir les mascotes i menjar bunyols, també beneïts.


Foto: Vicent Torres
763 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!