Plantada de pi, foguera, carn a la brasa i romeria per a honorar Sant Antoni

El Club esportiu Els Carreters de Pego, després de l’èxit de la primera plantada de pi al Pla de la Font, per celebrar els 40 anys de tir i arrossegament al municipi, enguany torna a reeditar l’acte. Este serà dissabte, 17 de gener, dissabte cap a les 12 del migdia. Diumenge a les 10h., també des del Pla de la Font, tradicional romeria fins a l’ermita de Sant Antoni amb la imatge.
Dissabte és Sant Antoni. Tradicionalment, sant Antoni ha estat el patró dels animals de càrrega i de feina al camp, i és justament per això que a Pego és el Club esportiu Els Carreters qui organitza totes les activitats relacionades amb Sant Antoni, tot i que actualment el patronatge s’ha traslladat a tot tipus d’animals, sobretot a les mascotes urbanes (gossos, gats, tortugues, pardalets de tota mena, hàmsters, etc.), que les famílies porten a beneir el dia gran del sant. Al nostre municipi fa més de 30 anys que Els Carreters van obrir a tot el poble la romeria, amb la imatge del sant, fins a l’ermita de Sant Antoni. Una romeria que ha tingut cada any més acceptació i en la que participen milers de pegolins i pegolines amb les seues mascotes.
L’any passat, per celebrar els 40 anys de tir i arrossegament a Pego, el Club esportiu Els Carreters va afegir una nova activitat a la festivitat de Sant Antoni, la plantada d’un pi al bell mig del Pla de Font. Enguany, després de l’èxit aconseguit en la primera edició, tornen a incloure-la en els actes en honor al sant. Així, dissabte a les 12 del migdia, al passeig Cervantes, es durà a terme la segona entrada de pi des del Calvari. El pi serà tirat per diverses cavalleries fins al centre del Pla de la Font. Allí mateix, hi haurà pallorfada popular. Després es plantarà el pi i es prepararà la foguera per a la nit.

L’objectiu d’esta plantada, va ser doble, a més de celebrar els 40 anys de tir i arrossegament de Pego, també pretenia compartir amb més gent la festa que tradicionalment els Carreters celebraven, per la vesprada-nit de dissabte, al camp de tir. Pepe Terele apuntava en 2014 que Sant Antoni, «per l’acceptació de la gent, es mereix un poc més de festa. Una festa que el poble de Pego agraïx».

Dissabte, diada de Sant Antoni, a les 16.30h., se celebrarà missa a l’ermita de Sant Antoni.

Cap a les 20h., Els Carreters encendran la foguera per a fer brases que permeten torrar carn i embotits per a sopar. Esta torrada està oberta a tot el món que s’hi vullga afegir. Només caldrà aportar una donació de cinc euros per a cobrir les despeses de la carn.
Diumenge, 18 de gener, a partir de les 10 del matí, romeria des del Pla de la Font fins a l’ermita de Sant Antoni, acompanyant la imatge. A les 11, missa en honor a Sant Antoni a l’ermita. Després, benedicció de les mascotes i repartiment de bunyols beneïts.


Foto: Sonia Bañuls


El club esportiu Els Carreters convida a tot el poble de Pego i a les seues mascotes a celebrar Sant Antoni.


737 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!