La falla de l’Ajuntament inicia la plantà a Pego


El monument fet pels alumnes del Creama ha sorprès per les seues dimensions. Té 12 metres d’altura i van fer falta dos grues grans per a realitzar els treballs. Es la primera vegada en la història de les falles pegolines que hi ha un monument representant a l’Ajuntament i la Junta Local.

La falla de l’Ajuntament – Creama, realitzada pels alumnes que han format part del taller organitzat pel Consorci de recuperació de la marina alta ja té el seu cos principal plantat. Les tasques es van desenvolupar ahir i van ser molt complicades donat el pas estret de carrers del casc històric de Pego i les dimensions del monument que inclòs obligaren a tallar diversos carrers a la policia local per a facilitar el trasllat de les peces. No obstant, les tasques s’han iniciat en prou temps d’antelació per a poder solucionar els normals imprevistos que sempre ocorren en les plantades. Francisco Ramón, ha estat l’artista faller encarregat tant del taller de Creama com de la falla de l’ajuntament.

El monument ha sorprès per la seua grandària ja que ahir van haver de participar en els treballs dos grues amb plomes de 25 i 12 metres, precisament l’altura vertical que té la falla. Malgrat la dimensió de la falla i l’espai reduït on s’ha plantat, els treballs estaven acabats aquesta matinada i l’artista confiava en el bon temps per a no tenir retards.

Des del taller s’han elaborat composicions amb crítiques locals, tot i que els escrits finalment han estat composats entre altres pel poeta pegolí Josep Orihuel.

Altra de les característiques principals del monument es que està fet quasi tot de cartró i fusta. És a dir, que els ninots que es veuran en eixa falla no es poden observar en cap altre monument de les més de 500 falles que es planten al País Valencià. La falla també toca altres elements com el poliespà, ja que no s’ha d’oblidar que es tracta d’un taller d’aprenentatge i es vol que els alumnes es familiaritzen en els distints elements de treball.

El president de la Junta Local Fallera, Fernando Alemany, va seguir molt de prop la plantà de la falla i va destacar les seues dimensions i l’element de risc que incorpora el monument amb un autobús i una lluna dalt de tot. Alemany va aprofitar per a fer una nova crida a tota la gent per a que participe de les falles perquè es una festa que cara al públic també te molta rellevància.

Finalment, la tècnica responsable del Creama – Pego, Alicia Carbonell, també va estar ahir de vesprada seguint les tasques de la plantà i es va mostrar molt satisfeta pel resultat final i pel treball realitzat pels alumnes del Creama.

El monument de la Junta Local i que representa a l’ajuntament i el Creama es planta enguany per primera vegada en la història de les falles pegolines, El nou monument ha implicat per al president i la fallera major de Pego major esforç i treball, sobretot per a una Junta Local que s’estrena estes festes josefines.

Pel que fa la resta de monuments, el de La Font té com a lema «Això diu que era!!» i té com a tema central els contes infantils. La del Convent enguany celebra el seu desè aniversari i el seu monument recordarà eixos deu anys de camí en les festes. Finalment, el districte de la Plaça tindrà com «ninot» central un Sant Valentí dalt d’un campanar.

A l’agenda cultural i festiva d’avui repassarem els distints actes festers, mentre que en el programa Taula Oberta del proper dijous tindrem als estudis de Ràdio Pego als representants de les distintes comissions festeres.
575 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!