La direcció del PP alacantí demora l’elecció d’alcaldes alineats amb Camps

Malestar entre els campsistes pel retard en la decisió sobre els caps de llista a Benissa, Pego, Monòver o Almoradí. La dona de Carlos Pascual, Maite Ferrándiz, acudeix a la proclamació de Ximo Ferrando com a alcaldable popular d’Ondara. A la direcció del PP alacantí li resten encara 41 candidats locals per nomenar, entre ells, destacats alcaldes alineats amb el president de la Generalitat, Francisco Camps, en la batalla interna que lliuren campsistes i zaplanistes pel control del partit. Entre els afins al cap del Consell s’ha estés el malestar davant de la demora de la direcció provincial del PP en la decisió sobre els candidats en poblacions amb primer edil campsista, com són el cas d’Almoradí, Monòver, Benissa o Pego.

L’operació de la cúpula zaplanista en la província, segons l’opinió de la direcció regional dels populars, incompleix els acords segellats en el seu dia pel conseller Miguel Peralta, en nom dels partidaris d’Eduardo Zaplana, i pel vicesecretari regional del PP, Ricardo Costa, en els que s’apuntava la necessitat de respectar al màxim, conforme a les directrius de Gènova i com a norma general, als alcaldes que ja ocupaven el lloc en un intent de garantir un sòl electoral a la formació.

Aquest retard no convenç als campsistes. «Hi ha municipis on està clar i els nostres candidats no poden posar encara ni un cartell» , van advertir des de la cúpula regional. Dels municipis que estan en l’aire, Pego, plaça clau per a la Diputació, és l’única localitat on els zaplanistes han mostrat la seua clara intenció de rellevar al campsista Carmelo Ortolà.


Els partidaris del cap del Consell vinculen el retard amb la negociació de la candidatura autonòmica que, en principi, Madrid ha apuntat que ha de quedar tancada abans del 31 de març. Però el control de la direcció provincial no es limita als caps de llista en aquells municipis mitjans i xicotets amb alcaldes situats en l’òrbita de Camps, sinó que també s’estén a la composició de les llistes.

Per altra banda, el passat dilluns es va presentar la candidatura de Ximo Ferrando com alcaldable popular d’Ondara. Entre les personalitats del PP a la comarca que van acudir a l’acte -emmarcat en el sector zaplanista del PP- va destacar la presència de la dona de l’exalcalde de Pego, Maite Ferrándiz, un dels noms que es rumoreja que podrien encapçalar la llista del PP de Pego, després d’aliar-se populars i independents en una lluita per desbancar al sector campsista que lidera l’actual alcalde, Carmelo Ortolà. Encara que la dona de l’exalcalde, condemnat a sis anys de presó per danys a la Marjal de Pego-Oliva, i agressió a l’autoriat, no es va deixar veure en les primeres files d’acte popular, sí que va conversar amb distints edils de la comarca.579 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!