La Diputació d’Alacant subvencionarà amb les inversions financerament sostenibles la redacció del projecte de rehabilitació de l’edifici Cervantes amb 54.000€

Davant este anunci, Compromís per Pego manifestava que és «una desil·lusió que el govern de Pego només aspire a 50.000€ del projecte de redacció quan sabem que no està limitat ahí perquè en les bases ja ho diu». Avançava la regidora de Cultura que «l’any que ve l’Ajuntament de Pego demanarà el Pla d’Obres i Serveis». Desvelava l’alcalde que Pego no pot entrar en l’ajuda econòmicament més important perquè la institució provincial «no té diners per a dotar pressupostàriament este projecte». D’altra banda, també assegurava que l’obra no pot ser finançada en esta modalitat d’ajudes «perquè no és financerament sostenible».

El pla d’ajudes a inversions financerament sostenibles de la Diputació d’Alacant ha estat hui protagonista al ple ordinari de l’Ajuntament de Pego. No estava en l’ordre del dia però el portaveu de Compromís per Pego, Àngel Oltra, ha preguntat a precs i preguntes «en quin estat està, ja que el termini finalitzava el 30 de setembre però s’ha ampliat fins a finals d’octubre», és per això que volien saber «com està la redacció» i si esta «es farà pel personal de l’Ajuntament o si s’ha de contractar algú extern i si s’han començat les feines ja».

«Una vegada més no heu dit la veritat», era el que contestava en primer terme la regidora socialista encarregada de Cultura, Laura Castellà i continuava explicant que «no ens han donat un milió d’euros per fer l’obra a l’Ajuntament de Pego. No hem entrat en eixa convocatòria. El que ens han donat és el que es va debatre ací el 24 de maig en ple extraordinari. Ens han donat 54.000€ per a redactar el projecte», informava Castellà, que avançava que «l’any que ve, el que haurà de fer l’Ajuntament de Pego és demanar el Pla d’Obres i Serveis». Assegurava la regidora que «tenim el compromís que ens el donaran»

D’altra banda, Castellà també acusava a Compromís de ser «els causants dels problemes en la Diputació que des de febrer teniu les ajudes paralitzades perquè vau judicialitzar unes ajudes que […], han paralitzat totes les ajudes a tots els pobles». Agraïa que a Pego no li hagueren donat l’ajuda perquè, asseverava la socialista que «al poble que li hagen concedit [la subvenció per al] projecte, segurament no arribarà a poder dotar pressupostàriament, la part que li corresponga».

Àngel Oltra responia que per a Compromís és «una desil·lusió que el govern de Pego només aspire a 50.000€ del projecte de redacció quan sabem que no està limitat ahí perquè en les bases ja ho diu». I explicava que els pobles que no han entrat al Pla d’Obres i Serveis tenen dret a entrar en les ajudes a inversions financerament sostenibles «amb percentatge en funció de la població, sempre sense passar de 950.000€. Si se supera eixa quantitat ja s’haurien de mirar altres plans d’obra». Tot i que, apuntava Oltra, «en el cas de Pego, entraria en estes bases».

Insistia la socialista Laura Castellà que des de Compromís «una vegada més mentiu perquè el que va aprovar el ple de la Diputació el dia 30 va ser la redacció del pla d’obres i el vostre diputat ha votat això». A més, afirmava que «el que està fent l’equip de govern és treballar pel poble», acusant Compromís que «vosaltres no».

Es parla de redacció del projecte perquè fins ara, el que s’ha entregat a la Diputació d’Alacant per a demanar que el projecte de rehabilitació de l’edifici Cervantes s’incloguera en els dos últims Plans d’Obres i Serveis és la memòria valorada, que és el document que es necessita per demanar eixe tipus de subvencions.

La portaveu popular Ana Ortolá explicava que «la informació que ens ha arribat que l’opció és vostra», referint-se a l’equip de govern. I detallava que «si presentareu el projecte en temps i forma, entenem que el 75% de la valoració del projecte és el que ens subvencionarien. Però si opteu per un pla d’obres l’any que ve, això sí que és una decisió de l’equip de govern». I apuntava que voldrien saber perquè es decidix l’equip de govern.

L’alcalde, Enrique Moll, aclaria que «anem a optar perquè ens paguen el projecte enguany i anem a demanar el pla d’obres i serveis l’any que ve» i afegia que «perquè ens han donat la garantia, de paraula, des de Diputació que l’any que ve anem a entrar en el pla d’obres i serveis i que érem preferents en eixe pla». Desvelava Moll que Pego no pot entrar en l’ajuda econòmicament més important perquè la institució provincial «no té diners per a dotar pressupostàriament este projecte». D’altra banda, també assegurava que l’obra no pot ser finançada en esta modalitat d’ajudes «perquè no és financerament sostenible».

Acabava reflexionant l’alcalde sobre la situació amb estes paraules: «en quin cap cap que este ajuntament, podent arreplegar la subvenció al 100%, preferisca que l’Ajuntament de Pego pose el 35%?».

1228 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!