La Crosta serà protagonista el proper 13 de febrer no només a Pego, sinó a la resta d’Espanya gràcies al cupó de la ONCE

En 2018 dimarts que ve, 13 de febrer, se celebra el dia de la Crosta a Pego i, després de tres anys de sol·licituds, la ONCE dedica eixe dia el seu cupó al plat típic de Pego. Este matí s’ha presentat a l’Ajuntament de Pego eixe cupó. Seran distribuïts 5 milions i mig per tot l’Estat. Esta serà la quarta vegada que Pego ix a un cupó de la ONCE.

Dimarts que ve, 13 de febrer de 2018, se celebra a Pego el dia de la crosta. Hui és notícia perquè este matí s’ha presentat a l’Ajuntament de Pego el cupó que la ONCE vendrà a tota Espanya amb la particularitat que la Crosta de Pego serà protagonista. La regidora de Mitjans de Comunicació, Rebeca Bañuls, ha sigut l’encarregada d’explicar que «fa tres anys que vaig sol·licitar el cupó de la ONCE amb la imatge de la Crosta, el dinar típic de Pego» i recordava que ací és «l’únic poble d’Espanya que fa una festa per un dinar». P1350638Explicava Bañuls que «fa tres anys van pensar que la millor manera de promocionar la crosta pegolina era combinar-la amb el cupó de la ONCE que és tan important a Espanya i que té associada la solidaritat».

P1350648Estela Medina Peláez, directora de la ONCE d’Alacant, ha estat l’encarregada d’explicar que es tracta el cupó dedicat a la Crosta de Pego és un cupó diari, del dia 13 de febrer. Ressaltava que «són 5 milions i mig de tanques publicitàries. Va ha estar exposat en qualsevol racó d’Espanya, a través també de la venda dels nostres homes i dones, tots amb discapacitat».

El cupó diari de la ONCE oferix, per 1,5€, 55 premis de 35.000€ a les cinc xifres. A més, es té l’oportunitat, per 0,50€ més, de jugar també a la sèrie, i guanyar ‘La Paga’ de 3.000€ al mes durant 25 anys, que s’afegirà al premi de 35.000€. Tindran premi superior a 500€ els números anterior i posterior a l’agraciat; i premi de 200, 20 i 6€ a les quatre, tres i dos últimes xifres, respectivament, del cupó premiat. Així com reintegraments d’1,5€ a l’última i primera xifra.

Apuntava la directora de la ONCE d’Alacant que per a la Fundació ONCE dedicar un cupó com el del 13 de febrer a la Crosta de Pego és «una manera d’agrair-li a la societat eixa solidaritat que té diàriament amb la compra d’algun dels nostres productes». Amb la venda dels cupons i de la resta de productes, la ONCE continua «generant ocupació, seguix formant i facilitant rehabilitació per a les persones amb algun tipus de discapacitat».

20180208_094329L’alcalde de Pego, Enrique Moll, explicava que quan Rebeca Bañuls li va anunciar que la ONCE trauria un cupó dedicat a la Crosta, «va ser un motiu d’il·lusió, d’orgull perquè no tots els dies un pot col·laborar amb la ONCE i no tots els dies és té l’oportunitat de què una imatge tan significativa i emblemàtica com és la crosta de Pego isca en 5 milions i mig de tanques publicitàries». Així mateix, expressava la disposició de «continuar col·laborant» amb la ONCE.

Moll manifestava que «col·laborar amb la ONCE no és col·laborar amb qualsevol empresa perquè significa col·laborar amb una tasca social, un treball d’inserció de discapacitat en el món laboral i això és un orgull».

Explicava l’alcalde que el dia de la Crosta se celebra el dimarts abans del dimecres de cendra i es caracteritza per ser un plat que inclou tots aquells productes culinaris que després no es podran menjar durant la Quaresma.

Esta serà la quarta vegada que Pego isca a un cupó de la ONCE. La primera ocasió va ser l’11 de juny de 2004 per a commemorar el 725 aniversari de la Carta Pobla de la localitat, l´aniversari de la seua fundació. La segona vegada va ser el dilluns 16 d’abril de 2007, on s’hi mostrava la singularitat de la Plaça de l´Ajuntament i la seua Casa consistorial. En la tercera ocasió, diumenge 19 d’abril de 2012, la imatge d’un dels cupons de la ONCE va ser, a tot color, la dels camps d’arròs del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva encara verds, però ja agafant l’ocre de la maduració.

 

3162 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!