La Crida proclama l’entrada a la setmana Fallera i convida a tot el poble a participar

En el pregó, Maria José Sendra expressava que “l’espera acaba i per fi arriba la màgica data que fa realitat el somni que tot faller esperava”. Per la seua banda, Àngela González, Fallera Major de Pego 2009, recordava que “després d’un any de treball, d’esforç, entrega i d’il•lusió per part de les tres comissions falleres arribem a la setmana màgica, a la més esperada, a la setmana fallera.” I és en era en eixe moment quan “Pego obri les portes perquè tota la gent puga gaudir de les falles”. Parlem de Falles perquè elles són les protagonistes de la setmana. Ho van ser del cap de setmana passat i ho seran, sobretot, en els propers dies. De fet, recordem que demà (si no passa res) tindrem al Taula Oberta a les falleres majors i al president de la Junta Local Fallera perquè ens conten totes les emocions que ja porten acumulades i les que els queden per viure encara, en el que són els 4 dies grans de Falles.

Divendres passat ja ho avançàvem, la nit de les albaes, lloaria les Falleres Majors i la seua Cort d’Honor. Una nit, per tant, completa per als fallers i falleres que acompanyaven la comitiva. Entre totes les que es cantaren eixa nit on la veu domina sobre qualsevol altra cosa, hem volgut rescatar aquest fragment perquè creiem que és una característica de totes les falleres majors i les seues corts d’honor, sobretot, de la Fallera Major de Pego i la seua Cort d’Honor i és que diuen que “la cosa és exagerada. És una cosa massa. De festa en festa no pararà. Sap molt bé quan se’n va però no quan torna a casa”.

Però els cantants no van poder acabar la nit sinó agraint els fallers i falleres pegolins per la seua fidelitat, perquè com ve cantaven “un any més ens heu llogat i en portem un grapat”.

I després de les albaes… hores més tard, ja dissabte de vesprada i des del balcó de l’ajuntament, el pregó i la crida de les Falleres Majors 2008 i 2009, respectivament. Maria José Sendra és fallera des què tenia un any, així que ha viscut el món josefí durant tota la seua vida i és per això que ha passat per tots els estadis que poden passar les falleres abans de convertir-se en Fallera Major de Pego en 2008. Així, en el 1996 va ser fallera Major Infantil de la Falla La Font; en el 2000 va ser Regina del Foc i l’any 2006 va ser Fallera Major de la seua falla. Maria José Sendra va fer anunci de “la nostra festa fallera”. I és que “l’espera acaba i per fi arriba la màgica data que fa realitat el somni que tot faller esperava”.

Àngela González Garcia, com a Fallera Major de Pego 2009, representant del món faller pegolí, feia la Crida i constatava que “ja estem en falles”. Explicava Àngela González que “aquest any es torna a fer realitat el miracle de tornar a omplir el nostre poble de falles, música, emoció, foc, passió, sentiment, fum, soroll, olor a pólvora, llum i color, tot, gràcies a vosaltres, els fallers, que doneu el vostre temps, el vostre descans i els vostres millors somriures.” Recordava la Fallera Major de Pego que “després d’un any de treball, d’esforç, entrega i d’il•lusió per part de les tres comissions falleres arribem a la setmana màgica, a la més esperada, a la nostra setmana fallera.” I és en era en eixe moment quan “Pego obri les portes perquè tota la gent puga gaudir de les falles”.

També ressaltem des de l’informatiu de Ràdio Pego que diumenge a migdia el Pla de la Font era un formiguer de persones i de paelles, ja que fins a 32 es van presentar al XXV Concurs de Paelles de la Falla la Font. I avui els actes continuen.

Dilluns, 16 de Març:

La Falla Plaça i Natzarè a les 5 de la vesprada oferirà atraccions infantils per a tots els xiquets i xiquetes del barri a la Plaça del Mercat.

La Falla Convent a les 11 de la nit eixirà des del Casal, acompanyada de dolçaines i tabals, per a anar a cantar les Albaes a les seues Regines de les Albaes 2009.

La Falla La Font està durant tot el dia concentrada al Casal per tal de dur a terme la Plantà Oficial dels monuments fallers. Per la nit, les disfresses transformaran aquest casal faller en el que els fallers i falleres vulguen.


Dimarts, 17 de Març:

Dia de visita del Jurat dels Monuments a les tres Comissions.

10:00h. Cercavila amb brials de les falleres de la Falla Convent per a recollir els seus fallers.

13:00h. Espectacular Globotà a càrrec dels xiquets i xiquetes de la Junta de la Falla Plaça i Natzaré, els Globotècnics.

13:30 Inauguració del Casal de la Falla Convent.

17:30h. Inauguració del Casal de la Falla La Font.

18:00h. Cada falla anirà en passacarrer per al lliurament dels Fallers d’Honor.

19:30h. Concentració a la Pl. de l’Ajuntament per a realitzar les visites de cortesia a les tres falles: Falla Convent, Falla La Font i Falla Plaça i Natzaré. En acabar, pallorfà a la Pl. de l’Ajuntament. PATROCINA: Coopego

22:00h. Els Membres de la Junta Local Fallera soparan al Casal de la Falla La Font.

23:00h. Albaes a les Regines de les Albaes de la Falla Plaça i Natzaré.

24:00h. Casal de la Falla Convent: Nit de karaoke.

24:00h. Casal de la Falla La Font: Disco-mòbil.

24:00h. Casal Falla Plaça i Natzaré: disco-mòbil i karaoke.


DIMECRES 18 DE MARÇ – OFRENA

10:00h. Visita del Jurat a les Portalades que entren en concurs.

11:00h. La Falla La Font, concentració de falleres amb brials al Casal i arreplegada de fallers acompanyats pels dolçainers.

11:00h. A la Falla Convent tindrà lloc el “Carnestoltes Faller”.

18:00h. Ofrena floral en honor al Santíssim Ecce-Homo. ITINERARI: concentració al cantó del C/ St. Marc amb Avda. Jaume I, Avda. Jaume I, C/ Major, C/ Ecce-Homo fins la capella.

20:00h. Lliurament dels premis a les Falles al Saló de Plens de l’Ajuntament de Pego per part de la Junta Local Fallera.

21:30h. Mascletà Nocturna al Passeig Adzaneta.

22:00h. Els Membres de la Junta Local Fallera soparan al Casal de la Falla Convent.

24:00h. Casal de la Falla Convent: encabar el sopar hi haurà un monòleg i després actuació de l’orquestra “LA SELVA”.

24:00h. Casal de la Falla La Font: Gran revetlla i espectacle al Pla de la Font amb l’orquestra “LA TRIBU”.

24:00h. Casal Falla Plaça i Natzaré: disco-mòbil .
336 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!