La corporació municipal de Pego accepta com a zona d’acció dels taxis pegolins L’Atzúbia, Vall de Gallinera, Vall d’Ebo, Vall d’Alcalà i Pego

Esta és la proposta designada per la Generalitat Valenciana. No obstant, els taxistes de Pego estan en contacte amb els de l’interior de la comarca per crear una àrea més gran per poder combatre la competència de les poblacions costaneres amb un radi d’acció més important.

Hui en la sessió extraordinària del ple municipal, la corporació pegolina ha aprovat per unanimitat aprovar acceptar la proposta de creació d’una àrea de prestació conjunta per al servei de taxi definida per la Generalitat Valenciana i que comprendria la zona que abraça la Mancomunitat de Serveis Socials i Turisme, és a dir, a més de Pego, l’Atzúbia, la Vall de Gallinera, la Vall d’Alcalà i la Vall d’Ebo.

p1290580L‘alcalde, Enrique Moll, explicava que els taxistes de Pego es van reunir amb ell «perquè es trobaven en una indefensió de cara a poblacions més grans com Oliva o Dénia i per tant, amb la problemàtica que no podien fer serveis allí per la delimitació d’àrea, el que no passa en el cas contrari», a excepció de la nit de Carnestoltes que «els taxistes de Pego tenen preferència si hi ha cua».

Els taxistes també li van traslladar a l’alcalde que “s’havien posat en contacte amb els d’Ondara, Pedreguer, Gata, Orba i tot el que és la part interior de la Marina Alta per delimitar eixa zona». No obstant això, en reunir-se amb responsables de la Generalitat Valenciana, els va sorprendre el fet que «la Conselleria ja tenia delimitada una àrea [de treball per als taxistes de Pego] que abraçava la Mancomunitat». És per això que els taxistes han acceptat esta zona ja designada, tot i que seguixen treballant amb la resta de taxistes dels pobles no costaners de la Marina Alta per a intentar «unir el que és l’interior i crear una àrea que els done marge de maniobra front a les grans localitats de la costa».

p1290563Irene Sendra, representant de Volem Pego, manifestava estar d’acord i que expressava que «recolzarem tot el que siga per facilitar la faena als taxistes», esperant que vaja tot bé.

p1290570Carmelo Ortolà, portaveu de Ciutadans de Pego Independents, però més parlant com a exalcalde i responsable de la regidoria de Sanitat, explicava que els convenis signats amb la Generalitat Valenciana per a Carnestoltes, uns convenis que permeten que a Pego puguen treballar taxis d’altres localitats, es van redactar després d’haver consultat a l’Ajuntament de Pego. El consistori pegolí va proposar «que sempre tingueren preferència en la cua els taxistes de Pego», una premissa que es va acceptar. Assenyalava Ortolà, però, que el gran problema dels taxistes pegolins continuava sent la «zonificació que no estava determinada fins ara».

p1290576Des del PP també recolzaven la proposta, com feien des de Compromís per Pego. p1290583El seu portaveu, Àngel Oltra, manifestava «estar d’acord tenint en compte que els taxistes estan d’acord». Apuntava, però, que «ens agradaria que, una volta aprovat, es parlara de seguida amb els taxistes per a intentar fer la zona que comprendria l’interior de la Marina Alta». Hi anunciava Oltra que «els taxistes de Pedreguer no s’hi volen incloure, però sí els d’Ondara i Els Poblets», entre d’altres municipis. Esta petició la feia el portaveu valencianista amb la intenció que «la unió es faça el més prompte possible».

 

1805 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!