La corporació municipal acorda una reducció del tipus impositiu de l’IBI al 0’91

Aquest matí s’ha celebrat una sessió plenària extraordinària en la qual la corporació ha debatut una proposta plantejada per l’equip de govern, de reduir el tipus impositiu de l’Impost de Bens Immobles, l’IBI. Els socialistes i Ciutadans de Pego Independents proposaven passar el tipus impositiu del 0’95 al 0’92 de cara a l’exercici pròxim. Però, els tres grups de l’oposició han presentat una esmena cadascun, demanant, tant Compromís, com Populars, com Ciudadanos, que el tipus impositiu es quedara en el 0’91. Finalment, aquesta proposta ha rebut el suport també de l’equip de govern i l’acord ha estat unànime. En els rebuts del 2021 s’aplicarà un tipus impositiu del 0’91. La qual cosa, com han indicat diferents membres de l’equip de govern, no suposarà necessàriament, una baixada de l’IBI en tots els casos.


El ple s’ha dut a terme per via telemàtica i per problemes tècnics no ha pogut ser transmés en directe per Youtube. L’únic punt de l’ordre del dia era la modificació de l’ordenança reguladora de l’IBI, per a deixar el tipus impositiu, en un principi, en el 0’92. Escoltem al regidor d’Hisenda, Juan José Arbona, defensar aquesta proposta.


Però, en el torn d’intervencions, que inicia el regidor de Ciudadanos, Simón Ortolà, aquest ha defensat que una baixada del tipus impositiu suposa un minvament en el capítol d’ingressos dels pressupostos, sinó que les arques municipals seguiran ingressant diners en aquest apartat amb el 0’92. És per això que Ortolà ha presentat una esmena a la proposta de l’equip de govern.

 


Per part de Ciutadans de Pego, Alicia Siscar ha recolzat també la reducció del tipus impositiu al 0’92 en la seua intervenció, encara que es mostrà oberta al diàleg i apostà per fer una nova ponència cadastral al 2013 quan s’acabe l’actual que va suposar l’increment de l’IBI al augmentar considerablement el valor dels habitatges en el 2012.


Ferran González, portaveu de Populars per Pego ha manifestat que el seu partit considera que no s’està fent les coses bé i que ells aposten per una rebaixa real de l’IBI. Els populars també han presentat una esmena per a deixar el tipus impositiu en el 0’91.


En el torn de Compromís per Pego, la portaveu, Anna Sastre, ha agraït als altres grups de l’oposició que hagen secundat una proposta, la del establir el tipus impositiu en el 0’91, que els seu grup presentà en el plenari de l’IBI del 2019 i va ser criticada. Sastre també ha presentat aquesta esmena al plenari de hui i l’ha argumentada amb xifres. I, a l’igual que Alicia Siscar, ha manifestat la necessitat de fer una revisió cadastral en finalitzar l’actual.


Per part dels socialistes, l’alcalde, Enrique Moll, ha posat el seu cas particular com a exemple de l’evolució del rebut de l’IBI.En tindre damunt de la taula tres esmenes amb la mateixa proposta, l’equip de govern ha decidit acceptar-la, per considerar-la assumible tal com ha explicat Enrique Molll.


Així, doncs, s’ha acceptat l’esmena de l’oposició per unanimitat, i s’ha acordat també de manera unànime, deixar el tipus impositiu en el 0’91 per al 2021.


En el debat, Populars Pego va criticar el fet que l’equip de govern encara no tinga els pressupostos de 2021. Al respecte, el regidor d’Hisenda va anunciar que els comptes estaran per al pròxim mes de novembre.989 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!