Pego proposa als joves redescobrir la lectura de forma dinàmica i interactiva

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Pego s’ha adherit a un nou projecte d’oci educatiu desenvolupat des de l’Institut Valencià de la Joventut sota el títol de La Fórmula Secreta. Una aposta pels llibres, el joc, l’aprenentatge en valors i l’experiència interactiva mitjançant la lectura, tal com explica la tècnica municipal de joventut, Maido Moreno.


La iniciativa s’adreçada als joves pegolins d’edat entre els 12 i els 17 anys, a partir de la propera setmana serà dinamitzada per la nova tècnica de Joventut en el centre Infojove de Pego on actualment, i fins el 26 d’octubre, es recullen les inscripcions.


El projecte es planteja com un modern club de lectura més dinàmic i interactiu i es fa en col·laboració amb LEA, Lectura Abierta. Una empresa que aposta per l’actualització dels clubs de lectura perquè siguen més participatius i atractius per als joves. En aquesta ocasió, LEA ha triat una obra literària molt especial, el llibre l’Efecte Frankenstein de l’escriptora alacantina Elia Barceló.


La Fórmula Secreta és un projecte que incideix en l’educació en valors com a ferramenta d’oci educatiu que permetrà l’educació en camps com el gènere, el creixement personal, la participació activa o la prevenció de la violència, alhora que es fomenta la lectura, el debat i l’aprenentatge sobre altres èpoques històriques.

Una experiència participativa amb debats, jocs i infinitats d’activitats virtuals i presencials. De fet, la primera fase del projecte adopta la forma d’un joc de rol com a Escape Room en el que els joves buscaran les pistes que els han de proporcionar la clau d’accés a les següents dinàmiques que es desenvolupen online.

Per a obrir boca, Maido Moreno ens ha fet una introducció a l’obra l’Efecte Frankestein.

Els i les joves d’entre 12 i 17 anys poden anar a inscriure’s ja a l’oficina d’Infojove que es troba a l’antic institut Cervantes i està oberta de dilluns a divendres de les 16 a les 19 hores. També es pot contactar amb infojove Pego a través de les seues xarxes socials, en Facebook i Instagram.

974 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!