La Conselleria de Sanitat demana entrar dilluns en la Fase 2

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, anuncià ahir que ha sol·licitat al Ministeri de Sanitat la passada de la Comunitat Valenciana a la fase 2 del procés de desescalada a partir del dilluns, 1 de juny. Fase en la qual desapareixeran les franges horàries per a fer esport o per a eixir a passejar. Però, és reserva unes franges per als més majors, que són, de 10 a 12 de matí, i de set a huit de vesprada. Tot i que les comunitats autònomes poden modificar aquestos horaris, pensant, com és el cas, en els moments del dia que fa més calor.

Una altra novetat és que el nombre de familiars o amics que podrà reunir-se, tant a casa, com a les terrasses dels bars i restaurants o a zones obertes, passarà a ser de 15 persones com a màxim.

Si el Ministeri de Sanitat autoritza a la Comunitat Valenciana a passar a la Fase 2, es podrà obrir els interiors dels bars, restaurants i establiments d’oci nocturn. Però, només en un 30 o 40% de la seua capacitat, segons establisca la Generalitat Valenciana.

També podran obrir les piscines públiques, al 30% de la seua capacitat. I es permetrà el bany lliure a la platja. Sempre mantenint les mesures d’higiene preventiva i guardant dos metres de distància respecte a la resta d’usuaris.

I tornaran les bodes, en espais oberts, o tancats, sempre que no es supere el 50% de l’aforament.

Per últim, el Govern permet en la Fase que les comunitats autònomes autoritzen i regulen les visites a les residències d’ancians.
784 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!