De cara a la Fase 2 amb les dades del coronavirus per municipis

Des d’ahir la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública detalla les dades de la incidència del coronavirus per municipis a través del portal GVA Oberta. Segons les xifres publicades, les PCR que han donat positiu al Departament de Salut de Dénia són 183, i el nombre de morts per coronavirus és 19. De les 183 proves PCR positives de la comarca 2 corresponen a Pego. Els municipis de la Marina Alta amb major nombre de persones afectades per la malaltia, Dénia, amb 68 casos i 6 defuncions, Pedreguer, amb 19 casos i 4 morts; i Calp, amb 29 positius i 3 morts des què va començar la pandèmia.

Quant a les dades de la Comunitat Valenciana, el nombre de noves altes a pacients amb coronavirus és deu vegades superior al de nous casos confirmats en les últimes 48 hores i suposen ja el 73,3% sobre el total de casos. Segons les xifres oferides ahir de vesprada per la Conselleria de Sanitat, s’ha donat 247 altes més, la qual cosa eleva a 11.649 el total de persones que s’han curat en la Comunitat. El desglossament per províncies és el següent: 1.588 altes a la província de Castelló, 4.100 en la d’Alacant i 5.956 en la de València, a les quals cal sumar altres 5 corresponents a desplaçats.

El nombre de pacients en les Unitats de Vigilància intensiva per coronavirus a la Comunitat Valenciana segueix la tendència descendent. A data d’ahir, només hi havia 24 persones que requerien aquestes cures a tota la Comunitat, 3 menys que en l’actualització del dimecres. Per províncies: 4 ingressats a les UCI de Castelló, 12 a les d’Alacant i 8 a les de la província de València.

El nombre de malalts de covid-19 hospitalitzats també ha experimentat un descens respecte a l’última actualització. Ahir hi havia 190 persones ingressades, 16 menys que dimecres. La distribució per províncies és la següent: 14 a Castelló, 62 a Alacant i 114 a la província de València.

Quant a casos positius nous, del dimecres al dijous s’ha detectat 24 casos a través de PCR, que eleven a 11.160 el total de positius des que va començar la pandèmia. Per províncies, són 5 casos nous a la de Castelló, 11 a la d’Alacant, 6 a la de València. 2 casos importats dels Estats Units i 5 desplaçats.

De tots els casos positius detectats, es troben actius en aquests moments 2.831, la qual cosa suposa només el 17,8%.

Des d’aquest dimecres s’han produït 7 noves defuncions, la qual cosa eleva a 1.425 les persones que han mort en la Comunitat Valenciana per coronavirus: 213 a la província de Castelló, 502 a Alacant i 710 a la província de València.

El nombre d’altes de professionals sanitaris és de 2.188 i el nombre total de positius en professionals en aquests moments és de 524.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus a tota la Comunitat Valenciana és de 310.793, de les quals 212.877 han sigut a través de PCR i 97.916 a través de test ràpid.

Parlem ara de la situació a les residències d’ancians. A data d’ahir hi havia algun cas positiu en 73 centres (8 a la província de Castelló, 31 en la d’Alacant i 34 a la província de València).

I es troben sota vigilància activa de control sanitari 28 residències en la Comunitat Valenciana: 8 a la província de Castelló, 7 a la província d’Alacant i 13 a la província de València.

Dilluns s’inicia la Fase 2 del desconfinament

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del Centre de Coordinació, d’Emergències, Fernando Simón, anunciaren ahir que tota la Comunitat Valenciana passarà el dia 1 a la fase següent de la desescalada, tal com havia demanat al Govern la consellera de Sanitat, Ana Barceló, dimarts passat.

Així, doncs, tots els municipis de les tres províncies entrarem en aquesta nova fase en la qual les restriccions es flexibilitzaran un poc més.
En primer lloc, les persones de fins a 70 anys podran fer activitat física no professional en qualsevol franja horària, excepte de les 10 a les 12 i de les 7 a les huit de la vesprada, perquè aquestes franges estan reservades per als majors de 70 anys. Els bars, restaurants i locals d’oci nocturn podran obrir els seus interiors, amb un percentatge d’ocupació de l’aforament que determinarà la Generalitat Valenciana; el nombre màxim de persones que es podrà reunir passarà a ser 15; i estarà permés el bany lliure a les platges, mantenint la distància mínima de seguretat de dos metres, i a les piscines l’ocupació haurà de ser només del 30% de la capacitat.

A més, es podrà celebrar bodes a l’aire lliure o interiors, sempre amb una ocupació màxima del 50% de l’aforament. En les bodes a l’exterior es podrà reunir un màxim de 100 persones, i a l’interior 50.

En la fase 2 s’amplia també el nombre d’assistents autoritzats en vetles i llocs de culte. Quant als primers, es permet un límit màxim de 25 persones a l’aire lliure i 15 en espais tancats. La comitiva per a l’enterrament o comiat pot estar formada per fins a 25 persones. Els llocs de culte, amplien el seu aforament i poden disposar fins al 50% d’aquest.

911 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!