La comarca pateix l’augment de pacients amb menys metges que a l’hivern

Tota situació pot empitjorar. Urgències de l’Hospital de La Pedrera sols disposa de 9 facultatius, 3 menys dels que preveia Sanitat per a l’estiu. En atenció primaria i especialitats continuen les carències malgrat que s’ha duplicat la població.

Com deia Murphi, tot el que va mal, està en condicions d’empijorar. A principis de juny la Junta de Personal de l’Hospital comarcal Marina Alta es temia que el servici es realitzaria a l’estiu amb la mateixa plantilla que a l’hivern. Perquè, en eixe sentit, van augurar un millor escenari que el que s’han trobat passada la primera quinzena de juliol.

El pla de vacances elaborat per Sanitat, en el que s’establien les previsions sobre les substitucions i reforços en la plantilla, no s’ha pogut complir perquè «no han trobat» personal disposat a cobrir-ho. D’esta manera, el panorama sanitari comarcal es queda amb menys facultatius que a l’hivern per a atendre una població que « duplica » les atencions.

Les principals claus del document redactat per la conselleria revelaven que de les especialitats, només ginecologia seria reforçada, que el pressupost destinat a l’atenció primaria havia disminuït i que Urgències només augmentaria en un facultatiu la plantilla habitual, arribant a dotze treballadors. A més, la medicina especialitzada des de fa temps està incrementant les llistes d’espera, en algunes especialitats, fins a 10 mesos en la primera visita.

A este deficitari servici, s’afegeix, a l’estiu, una menor atenció per les vacances del personal que no han sigut substituïdes. En estos casos, les consultes disminuïxen i les operacions de cirurgia descendixen o deixen de programar-se per a assegurar l’atenció davant de successos d’emergència.

En eixe mateix mes, la conselleria de Sanitat va assegurar que «la direcció de l’hospital de Dénia considera que la assistència sanitària està garantida» . Esta afirmació no pot atribuir-se, ara, al compliment del pla de vacances. Els metges van manifestar que «com sempre, farem tot el que es puga per a oferir la millor atenció» encara que van explicar que «estem curts de recursos».

Els sindicats van informar que es veuen impossibilitats a l’hora que se’ls prenga en compte, si la conselleria fa oïdes sords a les seues demandes. Així, van lamentar que només els queda «denunciar la situació sanitària públicament».
473 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!