La campanya institucional del 25N posa el focus en els maltractadors

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Pego ha presentat aquest matí la campanya del 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Una iniciativa que enguany té coma eix central un vídeo amb el qual es posa el focus en el maltractador.

La regidora d’Igualtat, Merxe Bolta, junt amb la de Sanitat, Alícia Siscar, i la presidenta de Dones Cabal, Teresa Ferrando, han parlat de les activitats que inclou la campanya. Com hem dit, tot gira al voltant d’un vídeo compartit per les xarxes socials, amb el qual es transmet uns missatges destinats directament a l’home maltractador, amb frases com: «no sigues el que abans et va fer mal» o «ta mare no estaria orgullosa de tu». Escoltem a Merxe Bolta.

A més, a més, la campanya del 25N inclou altres accions com el concurs de dibuix del cartell d’enguany, organitzat per Dones Cabal, que ha estat guanyat per Malak Lechgar, alumna de 2on d’ESO de l’Ies Enric Valor. Escoltem a Teresa Ferrando, qui ha parlat de la resta d’activitats que ha preparat Dones Cabal per a enguany.

La programació es completa amb altres iniciatives que han començat ja. Per exemple, les regidories d’Igualtat i Sanitat han organitzat de manera conjunta una marxa nòrdica que va tindre lloc ahir diumenge i es repetirà el diumenge 28.

I divendres pròxim, dia 19, al teatre municipal, a les deu de la nit, Teatgro del Contrahecho representarà l’obra Delirium, sota la direcció d’Isabel Martí.Un text de Marcos Luis Hernando que parla de l’alcoholisme i amb el qual es posa en relació les addiccions i la violència de gènere.

Per al dissabte 20 de novembre s’ha preparat un conta contes i un taller familiar, que es faran a les 11 al museu del carrer Hospital, per a desmuntar el mite de l’amor romàntic.

Dimarts dia 23 hi haurà una xerrada sobre l’efecte psicològic de la covid-19 i la influència en l’increment de la violència de gènere. Serà a les set a la Casa de Cultura.

El dijous, 25N es farà una concentració contra la violència de gènere a les set a la plaça del mercat per a anar a la plaça Maria Cambrils, on es llegirà un manifest.

I, el divendres 26 de novembre es farà al gimnàs de l’antic institut una demostració de defensa personal a càrrec del Club d’Aikido.
852 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!